Stockholmsetta eller poolvilla på landet?

avStefan Hesserud Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling/Thinkstock

I Stockholms innerstad får du betala över tre miljoner kronor för en enrumslägenhet. På många andra håll i landet räcker de pengarna till en villa med pool, eller en hel hästgård.

För tre miljoner kronor kommer du långt i stora delar av landet, men i Stockholms innerstad får du inte mer än en enrummare för pengarna. Om du inte kan nöja dig med 10 kvadratmeter förstås – då räcker 2,2 miljoner kronor, som en rekorddyr minietta i Vasastan nyligen gick för.

I snitt får du just nu betala 3,1 miljoner kronor för en enrumslägenhet i centrala Stockholm, visar nya siffror från Booli. Så vad får du för samma pengar i andra delar av landet? Här är några exempel Booli tagit fram:

Före detta skola utanför Åre

1 av 3 | Foto: Bjurfors

I Hålland/Slagsån utanför Åre kan du få 270 kvadratmeter fördelat på sju rum i en gammal skola. Från den högt belägna tomten på 9 508 kvadratmeter kan du blicka ut över fjället Välliste och sjön Liten. Pris: 3 100 000 kronor.

Hus med pool i Kronoberg

1 av 3 | Foto: Magnus Olsson/Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Den här 135 kvadratmeter stora villan i Moheda i Kronobergs län var tidigare ett trädgårdsmästeri. Idag finns det bland annat braskamin, vinterträdgård, biljardrum och ett poolområde med utomhuskök. Pris: 2 975 000 kronor.

Hästgård i Östergötland

1 av 3 | Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Sugen på att bo på en alldeles egen hästgård, med 7ha mark och ett stall med plats för 28 hästar? På den här gården med anor från 1790 finns bland annat en stor mangårdsbyggnad och en arrendatorsbostad. Pris: 3 200 000 kronor.

Poolvilla i Katrineholm

1 av 3 | Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Fem rum och kök och 133 kvadratmeter boyta. Villan längst ner på en återvändsgatan i Katrineholm har pool, utekök, inglasat uterum och bubbelbadkar inomhus. Pris: 3 200 000 kronor.

Konstnärsdröm i Skåne

1 av 3 | Foto: Bjurfors

Den här före detta skolan från 1938 i skånska Röstånga har gjorts om till bostadshus med bland annat två konstnärsateljéer. Boarean är 400 kvadratmeter fördelat på åtta rum. Pris: 3 200 000 kronor.

Arkitekthus i Halmstad

1 av 3 | Foto: Mäklarhuset

Ett arkitektritat kedjehus från 1963 i Halmstad med fem rum och 114 kvadratmeters boarea. Ligger intill en dal mot Fylleån och har ett gästhus på tomten. Pris: 3 195 000 kronor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MIN EKONOMI