Vägrar bemöta kritiken mot Sverige-besöket

Storturneringens besked

avPatrik Brenning

Våldtäktsanklagade Cristiano Ronaldos besök i Sverige har mött kritik.

Nu svarar turneringsarrangören – genom att inte säga något alls.

”International Champions Cup kommer inte släppa ett uttalande just nu och inte heller ge några kommentarer i det här ämnet”, skriver turneringens PR-team i ett mejl till Sportbladet.

Italienska fotbollsklubben Juventus kommer inte att spela sina matcher i träningsturneringen International Champions Cup (ICC) i USA den här sommaren. En av anledningarna är enligt New York Times att stjärnan Cristiano Ronaldo, som en del av utredningen av våldtäktsanklagelserna mot portugisen, hade riskerat att gripas om han satt sin fot i landet.

På onsdagen kom beskedet att Juventus ska möta Atlético Madrid på Friends Arena i Stockholm istället.

Ska kontaktas av Friends

Valet att välkomna Ronaldo till Sverige mötte omedelbart kritik. Bland annat beklagar antimobbningsorganisationen Friends att deras varumärke påverkas av att Cristiano Ronaldo ska spela på Friends Arena.

– I dag ska vår generalsekreterare kontakta ICC och klargöra för dem vilka problem en organisation med våra värderingar har med att förknippas med den här typen av anklagelser. De är en jättestor organisation, och vi är säkerligen en främmande fågel för dem, men vi känner att det är jätteviktigt att klargöra det här problemet och att ta ställning, sa organisationens kommunikationschef Lovisa Lönnebo till Sportbladet på torsdagen.

1 av 2 | Foto: TT

Vägrar kommentera

Sportbladet har sökt ICC för en kommentar men i ett mejl meddelar organisationen nu att de inte kommer bemöta kritiken.

”International Champions Cup kommer inte släppa ett uttalande just nu och inte heller ge några kommentarer i det här ämnet”, skriver turneringens PR-team.

Stockholm Live, som sköter driften av Friends Arena, säger att de inte fått någon förhandsinformation från ICC om att just Juventus skulle spela i Sverige. De kan inte heller, genom avtalet med turneringen, påverka vilka lag som välkomnas till arenan.

ARTIKELN HANDLAR OM