Murray till konkurrenten: ”Håll käften”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Sir Andy Murray föll i Shanghai Masters mot Fabio Fognini.

Det som hamnade i fokus var dock inte förlusten i sig – utan en het ordväxling efter en, enligt Murray, mindre önskad ordväxling mitt under pågående spel.

– Håll käften, sade Murray därefter till Fognini.

Det var precis innan ett sidbyte när Andy Murray skulle volleyslå hem ett game vid nätet i mötet med världstolvan Fabio Fognini som incidenten inträffade.

Mitt under pågående spel skrek Murrays italienske motståndare till britten – vilket ledde till en het ordväxling efter att Murray spelat hem gemet i fråga.

– Du gör samma sak i varje match oavsett vem du möter, skrek Murray till italienaren, innan han framförde klagomålen till domaren.

När Fognini skulle bryta in i diskussionen svarade den adlade brittiske tennisstjärnan:

– Håll käften.

”Sluta titta på mig”

Efter matchen, som slutade med förlust för Sir Andy Murray med 6–7, 6–2, 6–7, förklarar britten sin syn på den uppmärksammade situationen.

– Jag hade en volley ovanför nät och då gjorde någon ett ljud, jag vet inte vem. Men jag tittade i riktningen ljudet kom från, då sa han (Fognini) ”Sluta titta på mig”. Jag höll precis på att slå och någon gjorde ett ljud. Han skriker mitt under en poäng, och sen säger han åt mig att sluta gnälla, säger Murray och fortsätter:

– Han sa att jag skulle ha lite humor. Men ingen av oss skrattade eller skämtade i den situationen.

Publicerad: