En död när flygplan störtade under uppvisning

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Brendan Kergin/AP/TT
Räddningspersonal tar hand om en skadad person på ett tak i Kamloops i Kanada.

Minst en person omkom och en skadades allvarligt när ett av kanadensiska flygvapnets plan störtade i ett bostadsområde i staden Kamloops i British Columbia.

Olyckan inträffade under en flyguppvisning med flygvapnets grupp Snowbirds på söndagen, vars syfte var att sprida hopp under coronakrisen, enligt flygvapnet.

Strax efter start förlorade piloten kontrollen över flygplanet. I ett videoklipp syns flygplanet starta tillsammans med ett annat plan. Strax därefter stegrar planet kraftigt, innan det vänder om och störtar mot backen. En person ses även skjuta ut sig ur planet.

"Det är med tunga hjärtan vi meddelar att en medlem av flygvapnets Snowbirds har omkommit och att en ådragit sig allvarliga skador", skriver kanadensiska flygvapnet på Twitter , och i en uppdatering tillägger man att den överlevande inte har livshotande skador.

Ett hus började brinna på platsen där flygplanet slog ned.

– Jag började springa nedför gatan och jag kom dit kanske en minut efter att det kraschat. Det var en del boende som hade dragit ut sina slangar och försökte att släcka lågorna för att det träffat huset, berättar grannen Kenny Hinds för Toronto Sun och fortsätter:

– Det såg ut som att det mest av planet landade i trädgården, men kanske att en vinge eller någonting slog igenom taket.

Kamloops i provinsen British Columbia är en stad med drygt 9 000 invånare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN