Nybrink: Jag hade till och med livvakt

TV4-profilen avslöjar hatet i mötet med Rickard Olsson

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: JEANNIE KARLSSON / TR BILD
TV4-profilen Micke Nybrink berättar om hoten och hatet.

TV4-profilen Micke Nybrink, 57, har tvingats anlita livvakter.

Det avslöjar han i nästa avsnitt av ”Travsommar” med tv-profilen Rickard Olsson.

– Det var någon som skulle slå ihjäl mig, säger han.

53-årige Rickard Olsson lämnade Bingolotto i april.

Nu är han aktuell med serien ”Travsommar med Rickard Olsson” som sänds på ATG Play och ATG Live i nio avsnitt, där ett nytt kommer ut varje fredag.

I de sju avsnitten hittills har Rickard Olsson fått lära sig om kallblod, varmblod, träffat Stig H Johansson samt hästarna Victory Tilly och Readly Express.

I nästkommande avsnitt träffar Rickard Olsson TV4-profilen och Sportbladetkrönikören Micke Nybrink, och det är då den 57-årige travtipsexperten avslöjar att han tvingats anlita livvakt.

”Svårt att hantera i början”

I avsnittet tar Rickard Olsson och Micke Nybrink en cykeltur i det sköna sommarvädret runt Sigtuna i Stockholms Län, och avsikten med mötet är att Rickard Olsson ska lära sig mer om spel på hästar. Nybrink berättar bland annat om hur det är att vara tipsexpert i tv-rutan.

– Du får väl mycket skit också, hur har det varit? Det är pengar med i spelet så det är klart folk blir engagerade då, frågar Rickard Olsson Micke Nybrink under cykelturen.

– Jag tyckte det var svårt att hantera det i början, det var mycket näthat, mail och man fick ha hemligt telefonnummer. Jag hade till och med livvakt ett tag på travbanorna för att det var någon som skulle slå ihjäl mig.

”Det gjorde mig chockad”

Rickard Olsson blev överraskad efter orden från Micke Nybrink under deras cykeltur.

– Att det var så hårt med hat inom travsporten gjorde mig chockad. Men pratar man om det så har det effekt för dem som utför det. Om någon skriver något elakt till någon så kan de ge en enormt negativ effekt för den som utsätts, säger Rickard Olsson till Trav365.

I avsnittet med Rickard Olsson och Micke Nybrink, som släpps klockan 09.00 på ATG Play fredag den 7 augusti, berättar Micke Nybrink också om de bästa tipsen till att bli en duktig travspelare, och hur han tänker när han spelar på travhästar. Nybrink avslöjar också hur han tidigare hade problem med det hat som vissa tv-profiler utsätts för.

– Jag kan bli jäkligt arg, när jag får de där hatmailen får jag stoppa mig själv så jag inte skriver något dumt tillbaka. Jag har ju genom åren skrivit att säg en tid och plats så kommer jag så får vi se vem som är kaxigast, jag har gått till motattack. Men det har jag slutat med, nu suddar jag bara ut det.

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Rickard Olsson, här under fotbollsgalan 2018.
Publicerad: