Ingen Rangnick till Zlatans Milan

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Ralf Rangnick kommer inte att träna Zlatan Ibrahimovics Milan nästa säsong. Enligt tyskens rådgivare Marc Kosicke har förhandlingarna mellan klubben och Rangnicks representanter lagts på is, skriver sajten Football-Italia.

"AC Milan och Ralf Rangnick har kommit överens om att det inte är rätt tillfälle att arbeta tillsammans", skriver Kosicke i ett uttalande.

62-årige Rangnick, med ett förflutet i klubbar som Hoffenheim, Schalke, Stuttgart och senast Leipzig, har ryktats till Milan under stora delar av året.

Men en som inte varit imponerad är Zlatan Ibrahimovic. I en intervju med italienska tidningen La Gazzetta dello Sport uttryckte han sin skepsis till tränarbytet.

– Vem är Rangnick? Jag vet inte ens vem han är, sade svensken för snart två veckor sedan.

Enligt tyskens rådgivare är det inte rätt läge att ta över den italienska storklubben. Arkivbild.
Foto: Jens Meyer
Enligt tyskens rådgivare är det inte rätt läge att ta över den italienska storklubben. Arkivbild.

Under nuvarande tränaren Stefano Pioli är Milan sedan den italienska ligafotbollens återstart i juni obesegrat med sju vinster och två oavgjorda matcher. Laget jagar en plats i Europa league till nästa säsong och de fina resultaten är en av faktorerna bakom Milans och Rangnicks beslut att inte inleda ett samarbete, enligt Marc Kosicke.

Samtidigt är framtiden osäker för Zlatan Ibrahimovic. Svenskens kontrakt sträcker sig augusti ut och huruvida det blir en förlängning eller inte är ännu oklart.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN