Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.
Foto: Erik Olsson
Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.

Clafoutis med körsbär och mandel

4,7 (3 röster)

Fransmännens ugnspannkaka är givetvis mer raffinerad än vår. De gör den på grädde, mandel och körsbär – alltid en lyckad kombination. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Clafoutis

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g körsbär
  • 50 g sötmandel
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.8 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 lime, det rivna skalet
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Till garnering

  • florsocker och mandelspån
  • Servering

  • 3 dl vispad grädde

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE