Svenskt rekord av Angelica Bengtsson

Av: Mats Wennerholm

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Angelica Bengtssons första Diamond League-seger och svenska rekord var bara början på den framtidsplan hon och tränaren Peter Widén lagt upp.

Det ska bli fler och större segrar. Och fler rekord.

– Nu ser jag varje tävling som ett VM eller OS, säger Angelica.

Angelicas 4,76 räckte till seger i ett svårhoppat Rom, men det mest imponerande var hela stjärnparaden hon hade bakom sig.

De senaste årens dominanter i mästerskapen.

– Ja, jag siktar ju på att ta medalj i OS och då måste jag kunna konkurrera i den här typen av tävlingar, säger Angelica.

– Så det här var helt fantastiskt. Att få vinna i den här konkurrensen. Tidigare har jag varit tvåa eller trea, men aldrig vunnit.

”Då är man med på alla mästerskap”

Angelicas nya svenska rekord på 4,76 kom på köpet.

Men hon var nästan mer glad över att hon tidigt klarade den officiella OS-kvalgräns på 4,70 som började gälla från den 1 maj.

– Sedan vet man ju aldrig om SOK sätter sina egna kvalgränser, men nu har jag klarat gränsen med råge så jag borde vara klar, säger Angelica.

Men målet är att det ska bli högre hopp än så den här sommaren.

– Ja, de här höjderna visste vi att hon hade i sig, säger tränaren Peter Widén.

– Målsättningen är att börja konkurrera om förstaplatserna i den här typen av tävlingar. Vara uppe på 4,80-nivå, hoppa 4,85 och kanske ännu högre. Då är man med på alla mästerskap.

– Det finns fortfarande mycket att jobba med rent tekniskt, men fysiskt är hon jäkligt bra.

”Ingen jante”

Peter Widén var imponerad av Angelicas fighterinsats i den här tävlingen. Trots mycket strul med en matta som låg för nära stavgropen och störde alla hoppare, behöll hon lugnet och anpassade ansatsen efter omständigheterna.

Och hon gläds över det svenska friidrottsunder som är på gång och som hon är en del av.

– Ja, det är stort att vara en del av det här fantastiska svenska landslaget som är på gång. Det är verkligen ingen jante längre. Det är bara att köra.

I och med segern blev det också helt klart att Angelica hoppar sin nästa Diamond League-tävling i Rabat nästa söndag. Hon stod på väntelista tidigare.

Det gjorde hon inte när tävlingen i Rom var över.

Publicerad:

LÄS VIDARE