”Självklart ska vi spetsa till laget”

Mästarna redo för en ny säsong

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Malin Wahlberg pratar med Bosse Andersson.
Foto: Bildbyrån
Sportbladets Malin Wahlberg pratar med Bosse Andersson.

Jesper Karlströms kontrakt med Djurgården har gått ut. 

Men mästarna hoppas fortfarande på mittfältaren.

– Vi kan inte vänta hur länge som helst, men vi har tålamod, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Mohamed Buya Turay har redan lämnat Djurgården. Nu har även Jesper Karlströms kontrakt gått ut. 

Mittfältaren, som tackade nej till landslagets januariturné, fanns därmed inte med när Djurgården kickade igång säsongen under onsdagen. 

De regerande mästarna har dock inte gett upp hoppet om Karlström.

– Det finns säkert dialoger för Jesper om att bli utlandsproffs, det är det han vill. Men samtidigt har vi en bra dialog och vår ambition är att Jesper är en del av Djurgården 2020, säger Bosse Andersson.

”Tittar på att spetsa laget”

Sportchefen har en plan B i fall Karlström inte väljer att skriva nytt kontrakt. 

– Det är klart att vi har det. Men vår förhoppnings är att Jesper är kvar. Vi har tålamod om det skulle behövas för att han ska vara kvar. Inte hur länge som helst, men vi har en dialog och kan vänta några veckor till. 

En ersättare till Buya Turay kan dock vara på plats innan månadsskiftet. 

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

– Vi har en prioritering och jobbar utifrån den. Det är inget som kommer att hända nu. Men vi har ambitionen att ha den biten klar innan månaden är slut, säger Andersson som tittar på fler nyförvärv. 

– Att det blir ett par tre spelare till Djurgården tror jag kan hända. Om Jesper är kvar är det en ny spelare också, säger Andersson och fortsätter: 

– Erik Berg har vi också stora förhoppningar på och han kan ses som ett nyförvärv även han spelade nio matcher i fjol. Vi har sparkapital i det lag vi har, men självklart ska vi försöka spetsa till det för vi har en spännande säsong framför oss. 

Vad är viktigast, ett nytt SM-guld eller Champions League? 

– Jag tycker att det är härligt att vinna SM-guld, men det ska bli otroligt kul att vara med i Champions League. Det ena utesluter inte det andra.

”Svår väg dit”

Andersson fortsätter: 

– Målet är att vi ska vara så bra förberedda som möjligt för den tuffa perioden. Att vi är som bäst just då får att kunna skrälla på något sätt och ta oss så långt som möjligt i det internationella spelet. Men att säga att vi ska gå in i ett gruppspel i Champions League, det är en svår väg dit. 

Målvakten PK Bråtveit blev petad under hösten och har ryktats vara på väg bort, men enligt Andersson blir han kvar. Denis Kozica, som varit utlånad till AFC Eskilstuna, ser dock ut att lämna för Kalmar. 

Tränaren Kim Bergstrand vill se några nyförvärv när mästarna nu ska ut i Europa.

– Man behöver vara ganska bred såklart, men det är svårt att uttala sig om enskilda spelare. Men vi behöver bli både kvalitativt och breddmässigt lite starkare, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE