”Masterchef”-profilen är död

Tv-kocken Gary Rhodes blev 59 – somnade in med hustrun vid sin sida

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

NÖJE

Tv-kocken Gary Rhodes är död.

Stjärnan från tv-serierna ”Masterchef”, ”Masterchef USA” och ”Hell’s kitchen” somnade in i Dubai på tisdagskvällen.

”Gary gick bort igår kväll, 59 år gammal, med sin älskade hustru Jennie vid sin sida”, skriver familjen i ett uttalande.

Han har varit programledare för såväl den brittiska som den amerikanska versionen av den populära matlagningstävlingen ”Masterchef” och även huvudkock i ”Hell’s kitchen”.

Sedan 2011 bodde Gary Rhodes i Dubai, men dog på tisdagskvällen, 59 år gammal.

”Familjen Rhodes är djupt bedrövade över att behöva tillkännage frånfället den älskade maken, fadern och brodern Gary Rhodes, innehavare av brittiska imperieorden. Gary gick bort igår kväll, tisdag 26 november 2019, 59 år gammal, med sin älskade hustru Jennie vid sin sida. Familjen vill tacka alla för stödet och ber om att få sörja i fred”, skriver familjen i ett uttalande enligt Daily Mail.

1 av 2 | Foto: BBC
Gary Rhodes.

”Förkrossade”

Fram till sin död drev Gary Rhodes två restauranger, en på hotellet Grosvenor house och en på Royal Meridien, båda i samma hotellkedja i Dubai. En talesperson för hotellkedjan säger i ett uttalande.

”Teamet är förkrossade över Gary Rhodes tragiska död. Inte bara har branschen förlorat en sann kulinarisk legendar, vi har också förlorat en inspirerande människa och en mycket god vän. Inga ord kan uttrycka vår sorg över Garys död eller vår tacksamhet för möjligheten att få arbeta med honom. Vi tänker och ber för familjen.”

Sörjs av Jamie Oliver

Gary Rhodes, som också tävlade i den brittiska förlagan till ”Let’s dance”, BBC:s ”Strictly come dancing” 2008, lyckades under sin karriär få totalt fem Michelinstjärnor för sina olika restauranger och gav ut totalt 18 kokböcker.

Han sörjs nu av den brittiska kockvärlden, bland annat av tv-kockkollegan Jamie Oliver, 44.

”Gary var en fantastisk kock och en otrolig ambassadör för brittisk matlagning, han var en enorm inspiration för mig som ung kock. Han återuppfann modern brittisk matlagning med lust och elegans. Vila i frid”, skriver han på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN