Segelkaptenen: Greta har fantastisk humor

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Greta Thunberg fortsätter göra avtryck.

Nyss hemkomne Boris Herrmann, seglaren som tog Greta över Atlanten, berättade i tysk tv om hur det var att segla med henne.

– Vi hade mycket roligt på resan. Hon skämtade och har en fantastisk humor, sa han.

Greta Thunberg reste i två veckor med tävlingsbåten Malizia II på väg till New York. Kapten ombord var tyske proffsseglaren Boris Herrmann som just återvänt till Tyskland. I en pratshow i tv-kanalen ZDF berättade han om resan.

– Vi seglade två gånger över 30 knop – det är över 60 kilometer i timmen. Det är inte på en slät asfaltsväg utan mer som puckelpist med tre meter djupa potthål som skeppet kraschar ner i och flyger upp ur igen, sa Boris Herrmann.

1 av 3 | Foto: PONTUS HÖÖK POHO

”Klarade det galant”

Han själv blev sjösjuk, men säger att Greta inte alls verkade påverkas av de tuffa förhållandena.

– Det var den stora frågan på resan: Skulle Greta att klara av förhållandena? Men hon klarade det galant.

Till slut ropade Greta "fortare, fortare", enligt Boris Herrmann.

”Inte intresserad av kallprat”

Ombord på båten hann de lära känna varandra ganska väl.

– När vi var ensamma pratar hon exakt som när hon håller tal. Hon har så klara tankar och är inte intresserad av kallprat. Hon har ett extremt fokus. Hon verkar så allvarlig i medierna, men vi hade mycket roligt.

Tidningen Bild presenterade i går en undersökning som visar att 69 procent av alla tyskar stöttar Thunbergs "Fridays for future". Det gör även Rolling Stones-sångaren Mick Jagger som passade på att hylla Greta och kritisera Trump på filmfestivalen i Venedig.

– Jag är så glad att det finns människor som har så starka känslor kring miljön att de går ut och protesterar, sa Jagger enligt TT.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN