Fansens galna swishkampanj efter avskedet

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Gais sparkade Bosko Orovic.

Efter det har superettanlagets supportrar fört över 200 000 kronor till klubben – på tjugofyra timmar.

– Vi gör vad som helst, säger officiella supporterklubbens ordförande Agneta Svensson till Sportbladet.

Resultaten har varit långt ifrån vad klubben och supportrarna önskat, och i måndags fick Gais styrelse nog och tog beslutet att sparka tränare Bosko Orovic, tills vidare tar tidigare assisterande coachen Patrik Ingelsten över.

Klubben sitter i en svår ekonomisk sits som försvårar tillsättandet av en ny huvudtränare – då gör klubbens supportrar allt de kan för att hjälpa till. Efter avskedsbeskedet startades en Swishkampanj (möjlighet att föra över pengar till någon via smartphone) och på ett halvt dygn kunde Gais se att klubbens bankkonto fyllts på med 200 000 kronor på tjugofyra timmar.

– Sedan har en leverantör avstått från att fakturera oss 10 000 kronor, väldigt tacksamt. Det är fint med engagemanget i klubben trots dessa tråkiga omständigheter, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist till Sportbladet.

”Det är Gaishjärta”

– Vi gör vad som helst för att klubben ska klara det här ekonomiskt. Det är supporterhjärtat som är där. Vi vill fortsätta vara kvar i superettan och på sikt gå upp i allsvenskan. Även om man är förbaskad som supporter när det inte går bra är Gaishjärtat alltid kvar, säger ordförande Agneta Svensson i Gais officiella supporterklubb Makrillarna.

Gais ligger på nedflyttningskvalplats i superettan och har tretton poäng efter fjorton omgångar. I helgen möter de Degerfors på bortplan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS