Tankovic: ”Tävlar inte mot någon annan än mig själv”

Publicerad:

FOTBOLL

En match (eller ja, tre matcher om man ska hårddra det) skiljer Hammarby från klubbens andra SM-guld genom tiderna.

Oavsett hur det går så är det dock med glädje man blickar tillbaka på säsongen.

– Om vi slutar på 65 poäng och målrekord. Vad mer kan du begära liksom? säger Muamer Tankovic inför avslutningen mot Häcken.

För Muamer Tankovics egen del står också en skytteligatitel på spel.

Inför slutomgången så ligger ”Mujo” och Djurgårdsanfallaren Mohammed Buya Turay i en delad ledning på 14 kassar var.

– Så klart det hade betytt mycket och varit ett bra pris att få. Men samtidigt så tävlar jag inte mot någon annan. Jag tävlar mot mig själv och vill bli bättre. Jag är nöjd med hur det gått hittills och ska bara avsluta på topp, säger Tankovic.

”Kollar på mig själv”

Just det där med att enbart jämföra och mäta sig med sig själv är något som verkligen hjälpt Hammarbyanfallaren enligt honom själv.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

– Jag kollar på mig själv. Vad jag själv kan förbättra. Jag ville förbättra min egen säsong. Jag har gjort lika många assist i år som jag gjorde mål förra säsongen. Så fort jag börjar kolla på Buya så kommer jag bara förlora min koncentration och mitt fokus, säger Tankovic.

Men oavsett hur det går i skytteligakampen, och oavsett hur det går i det allsvenska guldracet (må så vara att den stundande Häckenmatchen beskrivs som karriärens viktigaste av Tankovic) så kan Hammarby dock blicka tillbaka på en väldigt fin säsong.

”Får mig att njuta”

Europaspel nästa år är redan (i praktiken) säkrat. Målrekordet är redan slaget. Guldstriden lever.

– Vi har spelat en underhållande fotboll, fin fotboll, utvecklande fotboll, säger Tankovic, som beskriver säsongen som den roligaste i hans karriär.

Mycket på grund av tränare Stefan Billborn också.

– Jag kan inte tänka på någon annan som fått mig att njuta av fotbollen så pass. Jag har haft bra relationer med tränare i andra klubbar innan. Men det förtroendet jag får från Stefan (Billborn) och hela Hammarby och klubben är verkligen något nytt, säger Tankovic.

– Jag har jävligt bra fotbollsspelare. Det handlar egentligen bara om det. Han är sin egen lyckas smed, säger Stefan Billborn när han får höra om hyllningen.

Se alla matcherna live från sista omgången i Allsvenskan hos C More

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.