Falkenberg först i Sverige med publik

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Foto: DPLAY

FALKENBERG. Äntligen publik på läktaren igen.

Falkenberg är den första klubben i Sverige som får släppa in publik igen.

– Det var så länge sen jag såg på fotboll. Det går inte att beskriva den här glädjen, säger Falkenbergssupportern Jan Eriksson.

Det är långt ifrån Sveriges största publiklag. Men Falkenbergs FF blir den första klubben i årets allsvenska som får släppa in publik. I kvällens match mot Djurgården är 300 åskådare på plats – utspridda över de båda sittplatsläktarna på Falcon Alkoholfri Arena.

– 150 personer på varje sida. Vi har 900 årskortsinnehavare, så tanken är att alla ska få se en match under resten av säsongen, säger klubbens medieansvarige Magnus Wernersson.

På väg in till arenan är Falkenbergssupportern Jan Eriksson. Årskortsinnehavaren är en av de lyckliga som fått en biljett till matchen mot Djurgården. Det har varit en tung sommar och höst för honom, utan möjligheten att se och gå på fotboll.

– Det har känts helt annorlunda. Jag har fått följa matcherna via tv. Men det här har jag glatt mig åt, att äntligen få komma in igen, säger han.

Falkenbergssupportern Jan Eriksson.

Iklädd en FFF-halsduk är han laddad. 

– Glädjen är svår att beskriva.

Du känner ingen oro över att bli smittad av viruset på matchen?

– Nej nej, inte alls. De har gjort det så säkert här inne.

Magnus Wernersson berättar att de 300 personerna är uppdelade på de två sittplatsläktarna. Alla sitter med två stolars avstånd, och på varannan rad. Även om man tillhör samma familj.

– Ja, vi har sagt det att även de ska hålla avståndet. Det är säkrast så. Och så har vi handsprit uppsatt över hela läktaren, säger han.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN