Dennis, 28, dog en vecka efter att han blivit sjuk i corona

Mamman: Helt ofattbart

Av: Anna Sjögren

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Det började som en vanlig förkylning.

En vecka efter att Dennis Johansson, 28, blev sjuk i covid-19 hittades han död i sitt hem.

– Det var ofattbart, jag visste inte vad jag skulle ta mig till, säger hans mamma till Borås Tidning.

Det började onsdagen den 11 november med att Dennis Johansson kände sig lite hängig. Precis som man ska under pandemin så valde den 28-årige truckföraren att stanna hemma.

Han tappade lukt- och smaksinnet, ett tydligt tecken på covid-19, och två dagar senare tog han ett test. Det kom tillbaka positivt.

De kommande dagarna fortsatte sjukdomen som en vanlig förkylning med ont i halsen och snuva. På söndagen fick han hög feber, närmare 40 grader, men den sjönk lite till onsdagen.

– Men han hade inga andningsproblem eller så. På onsdagen pratade vi igen och då kände han sig mycket bättre, så jag började göra matlådor till honom som han kunde ha med sig till jobbet, berättar hans mamma för Borås Tidning som först skrev om Dennis fall.

11 november kände sig Dennis Johansson lite hängig
Foto: Privat
11 november kände sig Dennis Johansson lite hängig

Hittades livlös i soffan

När hon pratade med sonen på torsdagsmorgonen tyckte hon att han lät lite andfådd, men han sa att han mådde bättre och att han kände sig lugn. När hon ringde några timmar senare svarade han inte.

På eftermiddagen, efter att ha ringt flera gånger utan att få svar, åkte hon hem till hans lägenhet.

Där låg Dennis livlös i soffan framför tv:n.

– Det var ofattbart, jag visste inte vad jag skulle ta mig till, berättar hon.

Dennis plötsliga bortgång har lämnat hans familj och vänner i chock och sorg.

Foto: Privat
För Mini Persson är Dennis Johanssons bortgång overklig, hon menar att det fortfarande känns som om hon ska kunna lyfta telefonen och ringa honom.

– I går hade vi en minnesceremoni för honom i garaget, han älskade bilar och det var en plats han tyckte om. Vi tände ljus och vi pratade länge, vi har skrattat och gråtit mellan varven. Han var en människa som så många tyckte om, säger Dennis mamma till GP.

För vännen Mini Persson är det overkligt att han är borta. Det känns som att hon fortfarande ska kunna lyfta telefonen och ringa honom.

”Måste ta pandemin på allvar”

Först efter en obduktion kommer man att kunna slå fast exakt vad som orsakade Dennis död. Men familjen är helt säker på att det var covid-19 som tog hans liv alldeles för tidigt.

För dem är det svårt att förstå att Dennis, som inte hade några underliggande sjukdomar, skulle tas ifrån dem såhär.

– Han var fullt frisk och följde rekommendationerna, gick inte på krogen utan skötte sig. Nu hjälpte inte det, vilket är väldigt obehagligt. Vi vill berätta om det här nu för att alla måste förstå att man måste ta pandemin på allvar. Folk ska vara rädda om sig, vi har ändå varit försiktiga, säger Dennis pappa till GP.
 

Fotnot: Aftonbladet har varit i kontakt med Dennis familj som har godkänt att vi citerar hans föräldrar och publicerar bild på honom.


Publicerad:

LÄS VIDARE