Hammarby jagar Kristoffer Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Kristoffer Olsson.
Foto: BILDBYRÅN
Kristoffer Olsson.

FOTBOLL

Han har alltid haft ett gott öga till klubben.
Sportbladet kan avslöja att Hammarby jagar Kristoffer Olsson.
– Vi har hört oss för med hans agent. Han skulle passa väldigt bra hos oss, säger sportchefen Mats Jingblad.

Kristoffer Olsson trivs inte i danska FC Midtjylland. Den svenske U21-kaptenen får knappt någon speltid och uttryckte sig öppet och ärligt i en intervju med Fotbollskanalen.

– Det känns som någon pissar på en, sa han till sajten.

”Vi har kontakt med hans agent”

21-åringen, med bakgrund i Arsenal, är fostrad i IFK Norrköping och känner lojalitet med moderklubben. Men han har vid flera tillfällen också bedyrat sin kärlek för Hammarby. Det är inget som har undgått sportchefen Mats Jingblad. Han har under en längre period haft Olsson under radarn, bekräftar han för Sportbladet.

– I dagsläget finns det ingen kontakt med honom personligen. Men jag har följt det som stått om honom i tidningarna. Under hösten har vi haft kontakt med hans agent och hört oss för angående Kristoffer.

Det har ni?

– Absolut.

”Skulle passa perfekt hos oss”

Varför är han intressant för Hammarby?

– Hans spelstil skulle passa väldigt bra in hos oss med tanke på de vi spelare vi har i övrigt. Han skulle passa in i vårt sätt att spela, med konstgräsfotboll. Det skulle Kristoffer gynnas något enormt av.

Jingblad menar dock att det är en bit kvar till en eventuell affär.

– Jag vet inte om vi kan lösa det, för att vara helt ärlig. Men jag skulle bli väldigt glad om det gick att lösa för Hammarbys del.

Bajen: ”Vi har en chans”

Sportchefen i Hammarby menar att det blir en viktig vår för Kristoffer Olsson. Särskilt som ett U21-EM hägrar till sommaren. Speltid blir viktigt.

– Det öppnar upp sig för oss igen då. Han är så extremt duktig med bollen. Klart att han är intressant för oss. Samtidigt har Midtjylland lagt ut en slant för honom, men det märks att han inte är helt harmonisk där nere. Vi får se vad allt leder till, helt enkelt.

Det här är ett utdrag ur en längre intervju med Mats Jingblad. Hela intervjun publiceras inför helgen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.