Hirscher tvåa – efter ”skadan”: ”Tveksam”

avAndreas Lillhannus

Foto: SVT
Tobias Hellman och Jenny Modin

Marcel Hirscher uteblev från nummerlappsdragningen då han behandlades för en öm nacke – något som ifrågasattes av SVT:s expert Tobias Hellman.

Sen gick österrikaren ut och körde sig till en andraplats i det första åket.

Bästa svensk halvvägs in i Zagrebs slalom är André Myhrer, på en 13:e plats .

Foto: TT
Marcel Hirscher

När dragningen av startordningen drogs inför tävlingarna i Zagreb saknades storstjärnan Marcel Hirscher.

Enligt SVT berodde det på att han behandlades för en nackskada.

Om man inte är på plats vid dragningen så straffas man vanligtvis med en sämre placering – men Hirscher skonades då det berodde på en skada.

Det ifrågasattes av SVT:s expert Tobias Hellman.

– Jag tror att hans förutsättningar är jättegoda. Jag ställer mig lite tveksam till det hela. Normalt sett ska du få ett straff, men de har sagt att det är okej och jag tycker det är lite specialbehandling. Jag tror inte det är någon fara med hans nacke, han kommer gasa på, sa han.

Och Hirscher såg, mycket riktigt, inte särskilt hämmad ut.

Myhrer bästa svensk

Österrikaren startade loppet bra, tappat något i mittenpartiet och körde in som tvåa, 21 hundradelar bakom ledaren, och landsmannen, Michael Matt.

Bästa svensk efter ett åk är André Myhrer. Svensken fick det inte riktigt att stämma och ligger på en 13:e plats, nästan två sekunder bakom.

– Jag är lite långt efter, jag får inget driv i det. Jag kommer lite sent i linje hela tiden och kan inte jobba igenom grejerna. Men det var svåråkt, det är svårt att hitta driv. Jag är besviken, säger han.

Mattias Hargin ligger på plats 17.

ARTIKELN HANDLAR OM