Adrian Kolgjinis kokaindom överklagas

Publicerad:
Adrian Kolgjini
Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Adrian Kolgjini

TRAV

Stjärnkusken Adrian Kolgjini stängdes av i sex månader efter att han testats positivt för kokain.

Nu ska domen överklagas, och till sin hjälp har Adrian anlitat advokaten Staffan Uvabeck.

– Vi anser inte att det ska bli ett strängare straff än vad det hade blivit med cannabis, säger Staffan Uvabeck till Travronden.

Det var i december i fjol som nyheten slog ner som en bomb i trav-Sverige.

Stjärnkusken Adrian Kolgjini hade i samband med travtävlingar på hemmabanan Jägersro testats positivt för kokain, och stängdes av Svensk Travsport av med omedelbar verkan.

Adrian gick ut i tidningen Sulkysport och gav sin förklaring.

– Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger, sa han bland annat till tidningen.

Svensk Travsport meddelade sedan i januari att 24-åringen stängs av i sex månader.

Nu ska den domen överklagas.

”Vill att de bemöter det påståendet”

Adrian Kolgjini har anlitat Staffan Uvabeck som juridiskt ombud, något som Travronden rapporterat. Uvabeck är kritisk till att Kolgjinis förklaring att han fått en drink spetsad på krogen, och att det är anledningen till det positiva testet, inte tagits i beaktning.

– Vi vill att överdomstolen bemöter det påståendet, ett påstående som visar att det inte funnits någon avsikt från Kolgjini. Skulle man gå på den linjen så anser vi inte att det ska bli ett strängare straff än vad det hade blivit med cannabis, säger Staffan Uvabeck till Travronden.

Uvabeck nämner i sin intervju med Travronden ett tidigare fall där en licenshavare blivit avstängd tre månader för spår av cannabis och att det borde tillämpas i det här fallet också.

Det var Svensk Travsports Disciplinnämnd som dömde Kolgjini till sex månaders avstängning, och i slutet av februari eller i början av mars väntas fallet tas upp i Svensk Travsports överdomstol.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN