Svenske doldisen skrällde i Göteborg

avStefan Holm

”Vem hade kunnat
drömma om det här”

GÖTEBORG. Ingen trodde på Magnus Zetterström inför VM-säsongen.

I kväll chockade han publiken på Ullevi genom att ta sig till semifinal.

– Jag njuter av varje sekund när det går så här bra, säger 38-åringen till SVT24.

Andreas Jonsson hade också en bra dag på jobbet och slutade trea.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Zetterström.

VM-premiären i Leszno blev en stor besvikelse för svensk speedway, då varken Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren eller Magnus Zetterström slog sig in bland de åtta bästa.

Det gick betydligt bättre i kväll, då årets andra Grand Prix-deltävling avgjordes på ett regnblött Ullevi.

Magnus Zetterström chocköppnade tävlingen, blev tvåa i sitt först heat och vann sedan de två följande. Det fick följden att den 38-årige VM-debutanten ledde tävlingen efter tre körda heat, före dansken Kenneth Bjerre.

– Vem hade kunnat drömma om det här? sa ”Zorro” när han intervjuades i pausen.

Han hyllade publiken på Ullevi. Trots att det regnade under i stort sett hela dagen var hälften av plaststolarna upptagna.

– Jag är så glad att ni är där ute och hejar, speciellt i det här vädret. Det hjälper mig så mycket.

Jonsson trea

Veteranen blev sist i sina två återstående heat, men åtta poäng räckte till en plats i semifinalen. ”Zorro” blev trea, efter Tomasz Gollob och Greg Hancock, men körde ändå ett ärevarv.

Andreas Jonsson såg ut att missa semifinalen, men krånglade sig vidare till semifinalen, där han blev tvåa. I finalen räckte han inte till mot slutsegraren Tomasz Gollob och Kenneth Bjerre, som fick kliva högst upp på prispallen.

– Jag är väldigt glad att stå här som trea för jag har kämpat hårt i dag. Banan har varit väldigt tuff i kväll, säger Jonsson till SVT24.

Kvällens stora besvikelse var Jason Crump. Den regerande världsmästaren tog bara en poäng på sina tre första heat och missade semifinalen.

– Jag är väldigt besviken, men bär själv skulden, säger Jason Crump.

De övriga svenskarna i tävlingen, wild card-föraren Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren, slutade på tolfte respektive 15:e plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway