Solberg byter bil

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Henning Solberg kör
Ford Fiesta Super2000

Henning Solberg och hans co-driver Ilka Minor kommer att köra Fords Super2000-bil i de asfaltrallyn som återstår i årets VM-serie.
Foto: H. Solberg
Henning Solberg och hans co-driver Ilka Minor kommer att köra Fords Super2000-bil i de asfaltrallyn som återstår i årets VM-serie.

Norske rallyföraren Henning Solberg byter bil. I de fyra asfaltrallyn som återstår i årets VM-serie kommer han att köra Fords Super2000-bil.

Vid VM-rallyt i Bulgarien kör P-G Andersson Henning Solbergs WRC-Ford. Själv byter norrmannen nu bil, han ska köra Fords Super2000-bil.

– Jag har hört så mycket bra om den nya Ford Fiesta S2000. Det ska bli intressant att se hur den är jämfört med en WRC-bil och jag hoppas att jag kan ge M-Sport värdefulla kommentarer som kan användas i utvecklingen av bilen, säger Henning Solberg i ett pressmeddelande.

Fyra race

Solberg och hans kartläsare Ilka Minor ska köra S2000-bilen vid de fyra asfaltrallyn som återstår i årets VM, dvs tävlingarna i Bulgarien, Tyskland, Frankrike och Spanien. I de övriga grusrallyna ska de köra WRC-bilen.

M-Sports chef, Fordbasen MAlcolm Wilson är också nöjd med att Solberg kör Fiestan.

– Det är bra att vi fått till ett upplägg där Henning kör fyra VM-tävlingar i Fiestan. Bilen är en plattform för nästa generations WRC-bil och detta ger Henning en möjlighet att förbereda sig för nästa år och kunna vara med och utveckla bilen, säger Wilson i ett uttalande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN