Unibet stoppar spel på flera lag i superettan

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Risk för matchfixning.

Därför stryker Unibet superettanlagen Syrianska FC, AFC United och Assyriska FF:s matcher från sitt utbud under resten av säsongen.

– Vi har tagit detta beslut efter att ha identifierat onormala spelmönster, säger Eric Konings, Sports betting integrity officer hos Unibet.

Tidigare i veckan skrev Sportbladet om att matchen mellan J-Södra och Syrianska var borttaget från både Svenska Spel och Unibets utbud.

Nu meddelar Unibet att det förutom Syrianska dessutom inte går att spela på superettanlagen AFC United och Assyriska FF under resten av säsongen.

Dessutom kommer det inte heller erbjudas några spel på Vasalund i division 1 Norra och Assyriska BK i division 2 Västra Götaland.

– Vi har tagit detta beslut efter att ha identifierat onormala spelmönster, säger Eric Konings, Sports betting integrity officer hos Unibet.

Vill samarbeta med SvFF

Spelbolaget har informerat de myndigheter som är berörda och även meddelat svenska fotbollförbundet att bolaget gärna deltar i utredningsarbetet.

– Samarbete är nyckeln i kampen mot matchfixning och vi är mycket nöjda med de goda relationer vi har med polis, åklagare och myndigheter.

– Vi kommer också att fortsätta sträcka ut en hand till svenska fotbollförbundet för att etablera ett samarbete. Det ligger i allas intresse att hålla svensk fotboll ren, säger Eric Konings.

Även Svenska Spel har sedan tidigare infört spelstopp på AFC United, Syrianska och Assyriska i superettan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM