Zlatan: "Vi blev utspelade"

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotboll. Zlatan Ibrahimovics önskan: att ta Sverige till Frankrike-EM nästa sommar.

En uppgift som ser ut att bli allt tuffare.

– Vi blev utspelade, säger han efter 1-4-fiaskot.

Efter förlusten i Moskva var förutsättningarna enkla. Sverige behövde vinna resterande tre matcher för att behålla avståndet till jagande Ryssland.

Överst på "att-göra-listan" stod Österrike.

Men det gick snett direkt.

– De var bättre än oss. Ryssarna var bättre än oss, det är inte så mycket att göra då. Vi kämpar, vi försökte göra allt vi kan, men det gick inte, säger Ibrahimovic.

Tidig kalldusch

Redan i den sjätte minuten chippade David Alaba in 1-0 på straff efter att Kim Källström klumpigt sprang över Zlatko Junuzovic i straffområdet. I den 38:e minuten ökade Martin Harnik till 2-0 och med 13 minuter kvar av ordinarie tid rullade Marc Janko in trean. I 88:e minuten satte Harnik sitt andra mål och strax därefter reducerade Ibrahimovic till 1-4.

En liten tröst i sammanhanget.

Men kroppen höll, om man ska se något positivt över huvud taget.

– Ja, men det känns så där nu. Jag spelade på sprutor, säger Ibrahimovic, och svarar på frågan om Erik Hamrén är rätt man att leda laget även i fortsättningen.

Stödjer Hamrén

– Så klart. Han har gjort det hur bra som helst, men när man möter lag som är bättre än oss är det inte mycket att göra. Men vi har två matcher kvar, och vi siktar på att komma tvåa i gruppen eller ta en playoffplats, säger han.

Samtidigt körde Ryssland över Liechtenstein i Vaduz med hela 7-0.

Resultat som gör att Sverige tappade greppet om andraplatsen och nu jagas av Montenegro, som är en poäng efter med två matcher kvar att spela av EM-kvalet.

Därmed ser det svårt ut för Zlatan Ibrahimovic, som trots magskadan spelade hela matchen mot Österrike, att få igenom sin längtan att föra Sverige till EM-slutspelet i Frankrike.

Möjligheten finns dock fortfarande kvar. Om Sverige vinner de resterande två matcherna väntar troligen playoff mot en annan grupptrea.

TT

Publicerad: