De shoppar vilt - gratis

Publicerad:
Uppdaterad:

Prinsen och prinsessan får kläder för tusentals kronor

1 av 2 | Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
förser sig fritt Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine är Sveriges mest eftertraktade reklampelare, åtminstone om man får tro butiksinnehavarna i Stockholm. När kungabarnen hittar något de vill ha behöver de inte hala fram plånboken - de ger butikerna så bra gratisreklam att de slipper betala.

Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip får kläder för tusentals kronor av lyxbutikerna i Stockholm.

Men de betalar inte.

- Vi ser det som bra marknadsföring, berättar en av de butiksanställda.

Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip är goda för ungefär 20 miljoner kronor var. Ett av deras stora intressen är mode och syskonen besöker regelbundet Stockholms mest exklusiva klädbutiker.

Aftonbladet kan i dag avslöja att kungabarnen vid flera tillfällen har tagit emot dyra märkesplagg av butikerna - utan att betala.

Det rör sig om skjortor, skor, jeans och tröjor, värda tusentals kronor.

"De fotograferas jämt"

I flera butiker jublar man när Madeleine och Carl Philip har varit på besök.

- Det är ingen hemlighet att kungabarnen är superbra marknadsföring för oss. De fotograferas jämt. Särskilt Madeleine har ju blivit en trendsättare för unga tjejer, berättar en butiksanställd.

Även Madeleines pojkvän Jonas Bergström och Carl Philips flickvän Emma Pernald har sponsrats med kläder när de har besökt butikerna med sina partners.

- Hela gänget har alltid det senaste modet på sig, till och med de fräckaste skärpen och mobiltelefonerna. Madeleine vill gärna betala, men då insisterar personalen på att det absolut inte går för sig, så hon har fått en hel del gratis, berättar en av kungabarnens vänner.

Hovet har som princip att inte ta emot kläder från företag som söker marknadsföring.

- Däremot är det en annan sak om "moster Agda" skickar en stickad tröja till någon av prinsessorna. Då ses det som en gåva från en privatperson, säger hovets presschef Ann-Christine Jernberg.

Att kungabarnen tar emot gratis kläder i butiker kommer som en överraskning för henne.

- Det visste jag inte, så det här måste jag undersöka vidare, säger hon.

Får fri sprit på krogen

Aftonbladet har tidigare avslöjat att Carl Philip och Madeleine har fått gratissprit av krögarna i Stockholm.

Kungabarnen kommer även i fortsättningen att få kläder av butikerna.

- Ja, här i Sverige har vi inga filmstjärnor. Vi har kungafamiljen och det är klart att vi vill att de ska marknadsföra oss, säger en butiksinnehavare.

Daniel Nyhlén

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN