AVSLÖJAR: Blåvitt i samtal med Sebastian Larsson i England

avMichael Wagner

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg ger inte upp kampen om Sebastian Larsson, 32.

Enligt Sportbladets uppgifter har sportchefen Mats Gren åkt till England för att träffa landslagsstjärnan.

– Chansen att jag spelar i allsvenskan har ökat, säger Larsson.

Sportbladet har tidigare i år skrivit om hur Sebastian Larsson vars kontrakt med engelska Hull går ut till sommaren i samband med landslagssamlingen i mars träffade flera allsvenska klubbar.

Fotbolldirekt skrev senare att Larsson träffade AIK:s sportchef Björn Wesström och även hade ett kortare möte med Djurgårdens Bosse Andersson i samband med landskampen mot Chile.

– Men, nej…hur vi jobbar vill vi hålla för oss själva så det kommenterar jag inte, sa Wesström till sajten.

Gren i England

Sportbladet kan nu avslöja att även IFK Göteborg diskuterar med Blågults vicekapten.

Enligt uppgifterna ska Mats Gren ha rest till England för att träffa Larsson under det närmast dygnet.

I ett sms svarar Gren:

– Det är inget jag kan kommentera. Sebastian Larsson är naturligtvis en jätteintressant spelare.

När Sportbladet når Sebastian Larsson så säger han:

– Eftersom vi är på säker mark nu med Hull och inte längre kan åka ur så är det nu som jag och min familj på allvar kommer fundera på framtiden och vad vi vill.

– Jag kan inte, med respekt till klubbarna, kommentera vilka jag träffar eller vilka jag pratar med. Men det är smickrande att flera visar intresse för mig.

Stor chans till allsvenskt spel

– Chansen att jag spelar i allsvenskan är betydligt större nu än någon gång tidigare i min karriär. Jag känner att jag har många år kvar inom mig att spela, men om det blir allsvenskt spel efter sommaren eller om ett eller två år vågar jag inte säga. 

Sebastian Larsson har tidigare berättat att IFK Göteborg är den klubb han sympatiserade med som yngre.

Det som talar emot en flytt till IFK Göteborg är att familjen Larsson – Sebastian, hustrun Tina och barnen Nellie och Saga – har sina rötter i Eskilstuna men släkten har även sommarboende på Västkusten.

Därför är det mycket som talar för en flytt till AIK efter sommaren – om Larsson med familj väljer att återvända till Sverige.

– Eskilstuna är hemma. Både min och fru och jag är därifrån men det är 17 år sedan för mig och 14 år för min fru sedan vi bodde där. Vi har inte rotat oss eller har någon bostad klar att flytta hem till i Sverige. Men givetvis har vi mycket familj och vänner i de trakterna, sa Larsson till Sportbladet tidigare i våras.

Mix lämnar, Gustav kommer?

IFK Göteborg har just nu en osäker situation kring framtiden för centrale mittfältaren Mix Diskerud som varit i klubben på lån från Manchester City.

Till vintern pekar mycket också på att Gustav Svensson återvänder till IFK Göteborg när hans kontrakt med Seattle gått ut.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.