”Freddie” säljer sin lyxtomt i Tylösand

avSofia Roström Andersson

Foto: PEO BENGTSSON

Han har nyligen sålt sin lyxvilla i Halmstad.

Nu säljer Fredrik Ljungberg, 37, också sin fastighet vid vattnet i Tylösand.

Och den förre fotbollsspelaren förväntas göra ett miljonklipp.

Fredrik Ljungberg köpte två fastigheter i Tylösand 2009 för sammanlagt 13 miljoner kronor. Tomterna ligger bredvid varandra och slogs ihop till en stor.

Byggrätt för villa

På tomten finns ett hus men den tidigare Arsenalstjärnan hade planer på att bygga en ny villa. För fastigheten finns en byggrätt för ett tvåplanshus med en maximal byggnadsarea om drygt 500 kvadratmeter, högsta tacknockshöjd på 8,5 meter och en 1,8 meter hög mur i natursten.

Men nu har han ändrat sig – fastigheten ska säljas.

Utgångspriset är satt till nästan 20 miljoner. Att prislappen på fastigheten stigit med nästan sju miljoner kronor på fem år förklarar mäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York så här:

– Dels räknar man upp värdeökningen under de senaste fem åren och dels så har förutsättningarna att uppföra ett ordentligt hus förbättrats.

Sällsynt på marknaden

Samtidigt bekräftar han att det är ”Freddie” som är säljaren.

– Fredrik är en extremt ödmjuk och trevlig person, så det är kul att ha honom som kund.

Den nära 1 800 kvadratmeter stora tomten ligger nära vattnet och beskrivs i annonsen som ”exceptionell”.

– Huvudsakligen är detta att anse som en av Tylösands absolut bästa tomter. Normalt sett så går dessa tomter i arv och kommer extremt sällan ut på marknaden, skriver Niklas Berntzon i ett mejl till Aftonbladet.

Fredrik Ljungberg, som gifte sig i början av juni, bor i London med hustrun Nathalie och parets dotter Aria Billie. I höstas lades ett annat av hans hus ut till försäljning. Den 200 kvadratmeter stora lyxvillan i Halmstad förväntades dra in 19-20 miljoner kronor, men vad den slutligen såldes för hölls hemligt.

Aftonbladet har sökt Fredrik Ljungbergs talesperson Lili Assefa för en kommentar.