SM-guld till FC Rosengård

avFredrik Jönsson, Petra Thorén

Marta och Mittag blev guldhjältar

Göteborg/Stockholm. Anja Mittag och Marta.

De blev matchhjältar och grejade guldfesten för FC Rosengård i kväll.

– Det smakar jättegott, säger Marta till Sportbladet.

Underläge två gånger om – efter mål från Kopparbergs/Göteborgs Leike Martens.

Men först kvitterade skyttekungen Anja Mittag och med kvarten kvar av matchen kom guldmålet för Skåneklubben.

Nathalie Persson skickade in bollen från höger och Marta kom perfekt i straffområdet och ordnade 2-2. Bara minuter senare nickade Mittag in sitt andra mål i matchen, och avgjorde guldstriden och matchen. Återigen assist från Persson.

– Det första slår Ramona en boll i djupet som jag slår in till Marta som sätter den. Sen andra vinner jag en nickduell i straffområdet och nickar över den till Anja som sätter den i mål, säger Persson, som hoppade in med kvarten kvar.

– Det är lite tid kvar, det är bara in och köra, det finns inget annat. Det är ett jättebra lag, alla spelare är världsklass.

”Svårt att få fram några ord nu”

FC Rosengård har två ligamatcher kvar den här säsongen.

– Det känns jättecoolt att vända matchen, att vinna matchen och ta hem guldet här. Vi kommer nog festa lite, säger Mittag med ett leende.

Marta, som har blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare fem gånger, värvades in till FC Rosengård från Tyresö i mitten av sommaren.

– Det smakar jättegott, första guldet här och på det här sättet. Vi fick ingen bra start i matchen. Men vi kom tillbaka i andra halvlek och dominerade hela den, vi kämpade jättemycket och gjorde två mål i andra. Vi vände matchen, säger Marta.

”Det var väldigt speciellt”

Du har vunnit guld tidigare med Tyresö, just mot Malmö. Hur var det att göra det med Malmö?

– Det är alltid kul att vinna. Speciellt nu när jag inte varit med laget så länge, jag har bara varit här i några månader. Det var väldigt speciellt. De hade ett bra lag innan jag kom, men från första minuten till nu så har jag känt mig väldigt välkommen i laget.

Det är FC Rosengårds första SM-guld sedan klubben bytte namn från LdB Malmö i fjol.

Kopparbergs/Göteborg ligger på andra plats i damallsvenskan med 33 poäng, 15 färre än FC Rosengård som har spelat en match mer. Men försprånget är för stort att hämta in.