Mikael Ishak tvingas lämna landslagstruppen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Pontus Jansson är tillbaka i landslaget. 

Men Mikael Ishak har tvingats lämna. 

”Det klokaste är att han lämnar truppen och återvänder till Nürnberg.”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. 

Pontus Jansson var inte med när Sverige mötte Ryssland på bortaplan i torsdags. Backen ska bli pappa och anslöt därför inte till truppen. 

Men nu är han tillbaka och tränade med laget på söndagen.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Albin Ekdal, som blev pappa för några dagar sedan, var heller inte med mot Ryssland men anslöt till landslaget tidigare i helgen.

Missar A-lagsdebuten

Mikael Ishak har dock tvingats lämna truppen på grund av en känning i låret. ”Efter undersökning och utvärdering under lördagen har man i samråd kommit fram till att det klokaste är att han lämnar truppen och återvänder till Nürnberg.”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. 

Sverige möter Slovakien i en träningsmatch på tisdag och då väntas många av de nya spelarna få chansen.

Men Ishak får alltså vänta på sin debut i ”det riktiga” A-landslaget. Han har tidigare gjort fyra landskamper under en januariturné.

Olsson ser ut att få chansen

På söndagens träning tränade alla fotboll, utom Gustav Svensson och Emil Forsberg som körde i gymmet. Det är oklart om de kan spela mot Slovakien. Kristoffer Olsson ser dock ut att få chansen på mitten sett till hur Sverige ställde upp under söndagens träning.

Stämmer den elvan ställer Sverige upp mot Slovakien med: Karl-Johan Johnsson/Kristoffer Nordfeldt - Emil Krafth, Pontus Jansson, Andrewas Granqvist, Martin Olsson – Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Oscar Hiljemark – Sebastian Andersson, John Guidetti.

Sveriges matcher i Nations League 00:12