AC/DC

AC/DC-gitarristen Malcolm Young har förts till sista vilan

avMathilde Albinsson

1 av 5 | Foto: Dean Lewins / TT NYHETSBYRÅN
Kistan med Malcolm Young bärs ut ur kyrkan. I täten går Angus Young med broderns gitarr i handen.

AC/DC-gitarristen Malcolm Young begravdes under tisdagen i Sydney, Australien.

Youngs berömda gitarr ”The beast” vilade på kistlocket under ceremonin.

Malcolm Young, rocklegenden som var med och grundade AC/DC, dog den 18 november efter en längre kamp mot demens. På tisdagen samlades nära och kära för att ta ett sista farväl av honom under en ceremoni i St. Mary’s Cathedral i Sydney, Australien.

Förutom familjemedlemmar närvarade även några av Australiens största rockstjärnor som Jimmy Barnes och Angry Anderson samt tidigare och nuvarande AC/DC-medlemmar.

Även många fans hade samlats för att sörja idolen.

Gitarren låg på kistan

Ingen uttalade sig under den offentliga delen av begravningsgudstjänsten. Däremot tackade familjen för all omtanke i programmet.

”Malcolms familj tackar er för er kärlek, stöd och överväldigande vänlighet under denna tid”, stod det att läsa enligt ABC.

Malcolm Youngs gitarr, som fått smeknamnet ”The beast”, låg på kistlocket under ceremonin. Efteråt bar Malcolms bror, Angus Young, ut gitarren till den väntande begravningsbilen.

Därefter körde en kortege mot en privat begravning som hölls inom familjen. Kortegen ackompanjerades av ett säckpipe- och trumband som spelade ett medley av låtar, däribland gitarrsolot ur AC/DC-låten ”Long way to the top” och ”Waltzing Matilda”.

Young lämnar efter sig frun O’Linda, barnen Cara och Ross, svärsonen Josh och tre barnbarn.

ARTIKELN HANDLAR OM

AC/DC