Publicerad:
Uppdaterad:

Haukelands revansch – höll tätt mot Malmö

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Två viktiga poäng till Leksand

Foto: Bildbyrån

Det tog tio matcher – men nu har äntligen Henrik Haukeland fått vinna sin första match i SHL.

I en mållös tillställning mot Malmö spikade norrmannen igen och klev fram som hjälte i straffläggningen.

– Jättekul. Tidigare har jag inte varit bra nog, säger Haukeland till Sportbladet.

I vårens playoff-drama mot Modo var han en av de stora hjältarna men hittills har SHL-säsongen inte varit nån rolig historia för Henrik Haukeland.

Målvakten har inte alls motsvarat förväntningarna i de nio matcher han fått chansen och var fram till söndagen utan seger i SHL.

Samtidigt har Leksands andra målvakt Atte Engren imponerat och hållit den 21-årige norrmannen i båset sedan 4–1-förlusten mot Brynäs den 10 november.

Men i söndagens hemmamöte med Malmö valde tränaren Per-Erik Johnsson att satsa på Haukeland mellan stolparna, ett val han inte skulle ångra.

–Det har inte varit bra nog. Jag har spelat bra ibland men det gäller att vinna matcher och det har jag inte lyckats med förrän i dag. Så det var skönt för mig att få en vinnarkänsla, säger Haukeland.

Porsberger avgjorde

I en händelsefattig tillställning visade keepern prov på stabilt målvaktsarbete och höll tätt matchen ut.

Enda problemet? Det gjorde även Malmös burväktare Christopher Nihlstorp.

Matchen präglades av en uddlöshet och ineffektivitet från båda håll, både under ordinarie tid och i förlängningsspelet i tre mot tre.

Den enda som hittade nätet var Leksands Johan Porsberger som i den efterföljande straffläggningen förvaltade sin straff på bästa sätt.

"Får njuta lite nu"

Därmed säkrades två poäng till Leksand som nu bara är två pinnar bakom Rögle i botten av tabellen, dock med en match mer spelad.

– Det är det det handlar om. Att vinna tillsammans som lag, säger Haukeland som inte svävar i väg över huvud taget trots den fina insatsen och förlösande segern.

– Nej, nu har jag bara vunnit en match och vi spelar en hel säsong. Man får njuta lite nu men sen är det nya tag som gäller nästa vecka..

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: