Ex-domarens stöd till Zlatan: ’Var rätt’

avMartin Tolén

Tas i försvar efter ’stygga tacklingen’: ”Var oavsiktlig”

Zlatan Ibrahimovic riskerar en avstängning i efterhand.

Men nu tas den svenske Manchester United-anfallaren i försvar av ex-domaren Graham Poll.

”Det var rätt att inte varna Ibrahimovic”, skriver Poll.

Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic, 35, riskerar en avstängning i efterhand.

Den svenske anfallaren föll i en situation med Evertonbacken Seamus Coleman och träffade därefter Colemans ansikte med klacken.

– Den är stygg, riktigt stygg. Han har tur som kommer undan där, sa bland annat Sky Sports-experten Gary Neville och fick mothugg av Ibrahimovic själv:

– Det var en fysisk match och de (Everton) spelade hårt. Jag hörde att någon av kommentatorerna sa att jag sparkade någon i huvudet med flit, men det var en 50/50-duell och han drog ned mig. Tro mig, om jag ville sparka någon i huvudet... Jag vet hur man sparkar någon i huvudet så hårt att han slocknar. Det är det enda jag har att säga om det, sa Zlatan i MUTV efteråt.

”Var oavsiktligt av Zlatan”

Och nu tas Zlatan Ibrahimovic i försvar.

Det är den förre Premier League-domaren Graham Poll som i sin kolumn hos Daily Mail ger domaren i gårdagens möte, Michael Oliver, rätt att inte varna svensken.

Poll vill inte heller se Ibrahimovic drabbas av någon avstängning för förseelsen.

”Publiken på Goodison Park ropade på någon bestraffning när Ibrahimovic såg ut att sparka till Coleman när de båda fastnade i varandra. Unitedanfallarens aktion var dock oavsiktlig så det var rätt av Oliver att inte vidta några åtgärder”, tycker Poll.

Premier League-mötet slutade 1–1 sedan Zlatan Ibrahimovic gett United ledningen, men Leighton Baines kvitterat med en straff i slutskedet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM