Efter dödsolyckan – Viola Beach på väg mot toppen i Storbritannien

avFilip Joelsson

ROCKBJÖRNEN

Skivan säljer som smör sex månader efter tragedin

1 av 4 | Foto: John Olsson
Popgruppen Viola Beach och deras manager var på väg till Arlanda när de dödsstörtade ner i kanalen i Södertälje natten mot lördag. Timmar före dödsolyckan på E4:an spelade bandet i Norrköping på festivalen Where’s the music. ”De hade haft en lång spelning och skulle bara packa sina grejer och dra”, säger John Olsson som delade loge med gruppen.

Snart har sex månader passerat sedan medlemmarna i popgruppen Viola Beach och deras manager dog i en bilolycka i Södertälje.

Nu är deras nyligen släppta album på väg mot toppen på albumlistan i Storbritannien.

De fyra bandedlemmarna i Viola Beach, Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe och Jack Dakin ,och managern Craig Tarry, omkom i februari i år när deras bil körde igenom en vägbom och rakt ner i en kanal vid en broöppning i Södertälje.

Nyligen släpptes bandets första album, med tillstånd från medlemmarnas anhöriga, och försäljningen har gått så pass bra att albumet är på väg att bli listetta i Storbritannien, skriver officialcharts.

Listan uppdateras veckovis, och på fredag presenteras de officiella siffrorna.

Hyllades av Coldplay

Bandets har hyllats postumt på flera håll i världen.

Tidigare i sommar passade Coldplay på att skänka några tankar till medlemmarna i bandet genom att spela deras låt ”Boys that sing” på Glastonburyfestivalen.

ARTIKELN HANDLAR OM