Tom Pettersson: ”Tre matcher till ny titel”

Östersund klart för kvartsfinal i cupen efter 3–0-seger

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
Arkivbild.

FOTBOLL

Östersund har tagit ett första steg mot möjligheten att återupprepa Europasuccén.

ÖFK är klart för kvartsfinal av Svenska Cupen efter 3-0 mot Kalmar FF.

– Det är tre matcher kvar till en ny titel, säger Tom Pettersson till C More.

Det var ju slutsegern i Svenska Cupen förra våren som gav Östersund chansen att kvala in till Europa Leagues gruppspel i höstas.

Eftersom ÖFK slutade femma i allsvenskan 2017 är cupen återigen Östersunds chans att nå ut i Europaspelet efter att ha åkt ur Europa League nyligen mot Arsenal.

Efter 3–0 mot Trelleborg och 2–0 mot Åtvidaberg i gruppspelet hade det räckt med oavgjort hemma mot Kalmar FF i den tiogradiga kylan på Jämtkraft Arena.

Full fart framåt

Men ÖFK visade direkt att det inte var något snålspel som gällde. Hemmalaget spelade långa stunder ut Kalmar FF under den första halvleken. Det var klasskillnad mellan de två allsvenska lagen när när Östersund radade upp målchanser.

Brwa Nouri spräckte nollan via en straff (26) efter att Jamie Hopcutt blivit nedsparkad av Isak Magnusson.

ÖFK:s två storstjärnor, Saman Ghoddos och Ken Sema, hade stor uppvisning under den första halvleken och låg bakom 2–0-målet (29).

Sema tog sig fram ute till höger i ett paradanfall, spelade in centralt där Ghoddos stötte in bollen.

Östersund hade ytterligare lägen, men stolpen och bra spel från Kalmarmålvakten Lucas Hägg-Johansson räddade Kalmar från ett större underläge.

”Ganska bra form”

– När vi väl höll i bollen så rullade vi snabbt och vi fick ett övertag. Vi rullade ut bollen på kanten, Ken (Sema) gjorde sin gubbe och slog in bollen. Det är jättebra, säger Ghoddos till CMore och kommenterade sin egen form:

– För att vara så här tidigt på säsongen tycker jag att jag har en ganska bra form. Jag hoppas att den fortsätter uppåt tills säsongen kommer i gång på allvar, säger Ghoddos.

I den andra halvleken lyckades Kalmar jämna ut spelet något men inhopparen och nyförvärvet Dino Islamovic säkrade definitivt segern för Östersund med sitt 3–0-mål i 77:e minuten.

8–0 och tre raka segrar i gruppspelet av Svenska Cupen innebär att Östersund kommer rankas bland de fyra första av de åtta kvartsfinallagen och få hemmaplansfördel när kvartsfinalerna spelas nästa helg.

Tom Pettersson var nöjd med Östersunds prestation mot Kalmar FF i 3–0-segern:

– Vi fick igång vårt passningsspel och kunde trycka ner dem. Dessutom var vi bra på att vinna tillbaka bollen också. Då blev det jobbigt för Kalmar.

– Nu är det bara att ladda om. Det är tre matcher kvar till en ny titel, säger Pettersson till CMore efter slutsignalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.