Nyförvärven räddar trött AIK: ”För stor utmaning annars”

avFrida Fagerlund

Tätt matchande på kort tid på grund av Europa League-kvalet.

När AIK ställs mot BP är det med trötta ben – men välkomnande tillskott i form av tre nyförvärv finns.

– Hade jag inte haft den fördelen så hade det blivit en för stor utmaning att hämta kraft, säger tränaren Rikard Norling.

Sedan den allsvenska omstarten har AIK hunnit spela fyra tävlingsmatcher. Det har resulterat i fyra vinster (dubbelmötet med Shamrock Rovers slutade totalt 2–1) men också slitna spelare.

– Vi är inne i ett flow och vinner mycket matcher, säger Kristoffer Olsson. 

– Nu väntar BP, sen är det Europa League igen och sen Kalmar… Vi tar en match i taget och jobbar vidare på det.

Returen mot Rovers i torsdags slutade med 120 minuter spel, trots att tränaren Rikard Norling hade förhoppningar om att kunna vila åtminstone Olsson och lagkaptenen Henok Goitom. Så blev det som bekant inte. 

Hur laddar man om inför BP nu?

– Det är verkligen en utmaning, det som är positivt är att vi har tre spelare som kan komma in, säger Norling.

1 av 4 | Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Norling blickar åt injektionerna Dimitriadis, Rashidi och Larsson för att AIK ska orka med den tuffa matchningsperioden.

”Bara frågan var man ska placera dem...”

Han syftar givetvis på nyförvärven Sebastian Larsson, Panajotis Dimitriadis och Heradi Rashidi. Den sistnämnde debuterade mot Gif Sundsvall i den förra allsvenska omgången men fick inte spela Europa League-kvalet. 

– Jag är helt övertygad om att det bara är frågan om var man ska placera dem, mer än om de ska vara med, säger Norling.

– Hade jag inte haft den fördelen så hade jag tyckt att det hade blivit en för stor utmaning att hämta kraft. Så det kommer hjälpa oss.

Olsson: ”Vi har inlett matcherna dåligt”

Tränaren påtalar också att AIK har haft vissa problem med att komma rätt in i matcherna på sistone. Det håller Kristoffer Olsson med om. 

– Trelleborg är väl ett undantag, annars har vi inlett alla matcher efter uppehållet dåligt. Vi har inte fått det där trycket, framför allt här på Friends borde det vara annorlunda, säger 

– Vi får kolla på hur vi ska agera hädanefter, det är väldigt viktigt att få starten, då får vi energi av det, framför allt här på Friends. Då känner motståndarna sig kanske mindre. 

Matchen mot Brommapojkarna har avspark 15:00.

ARTIKELN HANDLAR OM