Sköna beskedet – ingen fraktur för Sjöström

avLo Hägerfelth

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lugnande besked för svenska superstjärnan Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström var orolig för att hon brutit tummen och åkte på röntgen.

Nu kommer lugnande besked.

Landslagsläkaren René Tour säger till SVT att det inte handlar om någon fraktur.

Sarah Sjöström tog guld i 100 meter frisim i går, men var samtidigt orolig för en skada. Efter målgången trodde hon att hon kanske hade brutit tummen.

Sjöström simmade ändå sin semi i 50 meter fjäril, vann övertygande men efteråt visade hon upp sin vänster tumme som var kraftigt svullen och öm.

– Det gör ont första armtagen på 50 fjäril. När man väl börjar simma tänker man inte på det, men det gör rätt ont. Jag får se om den är bruten eller vad som hänt. Jag har stukat fingrar men den har aldrig svullnat upp såhär mycket. Nu har det gått så himla lång tid utan att jag har fått is eller något på den så jag måste gå och fixa det, sa hon.

Finalen inte i fara

Men nu kommer lugnanade besked. Efter att hon genomgått en röntgen säger landslagsläkaren René Tour att det inte handlar om någon fraktur.

– Vi har fått ett muntligt resultat och det utesluter fraktur, det finns alltså inget benbrott i tummen, säger Tour till SVT.

Det som återstår nu är att titta till Sjöströms mjukdelar genom en magnetröntgen. Det för att undersöka ledbanden. Enligt Tour är finalen på 50 meter fjärilsim i kväll ändå inte i fara.

– Hon har sedan i går varit inställd på att simma finalen. Vi ska se hur det känns på insimningen, men det finns inga medicinska risker, säger Tour.

ARTIKELN HANDLAR OM