Undvek skiljedomstol – här är Karlssons nya superlön

avSimon Norberg

Efter succésäsongen i Vegas Golden Knights har kontraktförhandlingarna med William Karlsson dragit ut på tiden.

I dag, precis innan svensken skulle fått sin lön bestämd i NHL:s skiljedomstol i Toronto, kom parterna överens.

25-åringen mer än femdubblar sin lön i och med det nya ettårsavtalet.

Innan William Karlsson lämnade Columbus Blue Jackets för Vegas Golden Knights i expansionsdraften för ett år sedan hade svensken mäktat med 18 mål på 183 NHL-matcher.

I sin nya klubb exploderade 25-åringen.

William Karlsson gjorde smått magiska 43 mål i grundserien och följde upp med att göra 15 poäng på 20 slutspelsmatcher när Vegas tog sig hela vägen till Stanley cup-finalen under debutåret i ligan.

Foto: John Locher / TT / NTB Scanpix

Femdubblar lönen

Sedan dess har centerns kontrakt gått ut, men i och med att han är restricted free agent – vilket innebär att Vegas har förstatjing på sin storstjärna – och han har väntat på att förlänga.

Men när spelaren och klubben inte lyckats komma överens skulle 25-åringen i dag ha gått upp i NHL:s skiljedomstol för att avgöra sin lön.

Men precis innan mötet skulle äga rum i Toronto kom parterna överens, utan skiljedomstolens inblandning.

NBC Sports Kathryn Tappen rapporterar om att William Karlsson får en löneträff på 5,25 miljoner dollar under en säsong, cirka 47 miljoner svenska kronor, för att jämföra med fjolårslönen där han tjänade en miljon dollar.

– I en perfekt värld skulle jag velat ha haft ett långtidskontrakt, men jag gillar att tro på mig själv. Nu ska jag bevisa mig själv, säger Karlsson till Las Vegas Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM