AIK:s 'guldvapen' – buss med tjejer

avAngelica Lundberg

Katti Rath, 29, bakom initiativet med en supporterbuss full med ­tjejer till AIK:s match mot IFK ­Norrköping.

Foto: Fixade tjejbuss till AIK-match.

Hur fick du idén till detta?

– Det var när vi var på väg hem från en bortamatch mot Kalmar i början av säsongen. Den killen som styrde den bussen sa att han skulle köra till nästa match med men då var bara killarna välkomna. Då kände jag att jag ska styra upp en buss för bara tjejer. Det var mest en rolig idé från början men sedan började man känna mer och mer att det var på ­tiden.

Varför gör ni det?

– För att visa att tjejer också kan gå på fotboll och vara supportrar. Förut var det mer sällsynt men nu börjar vi vara fler och fler som faktiskt går för att vi gillar att titta på fotboll och inte bara för att följa med eventuella pojkvänner.

Hur är klimatet när ni åker gemensamt med manliga supportrar?

– Det är mycket sånger, ramsor och glatt, som en fest på en buss. Klimatet är trevligt så det är inget konstigt. Det är roligt att åka blandad buss men, det är inte därför vi gör det här med bara tjejer.

”Uppskattat av många”

Hur har responsen varit?

– Första gången när vi försökte i våras till matchen mot Gävle så var responsen bra men ingen kunde just då. Men nu mot Norrköping hade fler tid att planera in det och därför passade det bättre. Många har uppskattat det.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att AIK tar SM-guld, får ett bättre resultat i Europa-matcherna som kommer och att Hamrén äntligen fattar att Daniel Tjernström platsar i landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Fans