Thunebro nobbar sitt klubblag – för Blågult

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

FOTBOLL

”Kommer inte ihåg sist jag var med i startelvan”

Sara Thunebro.
Foto: Felipe Morales
Sara Thunebro.

Bänkad så länge hon kan minnas i klubblaget Frankfurt.

Men när Sara Thunebro äntligen fick indikationer på en plats i startelvan så åkte hon på landslagssamling i stället.

– Jag är närmare och närmare en startplats så det är inte bästa tajmingen, säger ytterbacken.

Landslagets satsning mot EM på hemmaplan har tagit fart ­ordentligt. I går samlades nästan hela truppen på Bosön för ett veckoslut med spelträning och fystester.

För vissa är det ett viktigare ­läger än andra.

”Inget att diskutera”

Rutinerade ytterbacken Sara Thunebro har länge varit fastfrusen som bänkspelare i Frankfurt och Pia Sundhage har tidigare uttryckt oro inför kommande EM.

Men inför den här samlingen såg plötsligt läget annorlunda ut.

– Hon har inte varit i startelvan på jättelänge men nu förlorade de mot Wolfsburg senast och plötsligt var hon jätteviktig för laget. Men då bestämde vi att det är ­Fifadatum, du åker hem, säger Pia Sundhage som berättar att Sara själv fick sista ordet.

– Vi har Bundesligamatch på söndagen så det blir en liten krock, men det är internationella datum så det är egentligen inget att diskutera, säger Thunebro.

Hoppas på speltid

När startade du en match i Frankfurt senast?

– Det kommer jag inte ens ihåg. Men jag är lycklig och det är viktigare. Så länge jag presterar och jag känner mig trygg i min form så är jag nöjd med det. Annat är det om jag spelar, är olycklig och inte trygg i mig själv.

– Jag vet att det är högre krav på mig i och med att jag inte har speltid, jag måste prestera när jag är på plats här. Men jag gillar att ha press på mig själv.

Kontraktet med Frankfurt går ut till sommaren och just nu finns en kontraktsförlängning uppe för diskussion. Pia Sundhage hoppas givetvis att hennes rutinerade backklippa får speltid under hösten och våren, men öppnar dörren för EM ändå.

– Om hon inte gör det så återstår att se om hon kan prestera bra fotboll här. Sara har spelat många mästerskap och har ett sådant psyke – just nu i alla fall – att hon är mentalt stark nog att lyckas, säger förbundskaptenen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN