Publicerad:
Uppdaterad:

Beskedet: Bröderna Sedin har vaknat

Av: Jens Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Känns väldigt mycket bättre nu”

Daniel Sedin.
Foto: SCANPIX
Daniel Sedin.

NEW YORK. Vancouver Canucks börjar lagom till slutspelsstarten se ut som samma gamla vinstmaskin som vanligt igen.

Huvudorsak:

Bröderna Sedin har varvat upp.

– Det känns väldigt mycket bättre nu är för några veckor sedan, säger Henrik till Sportbladet efter nattens 4-1-seger mot Calgary.

Ja, det är nog dags att varna för Canucks igen.

De tog fjärde raka segern borta mot Calgary i natt och ser ut att i exakt rätt ögonblick vara på väg mot förträfflig slutspelsform.

– Just ikväll gjorde vi kanske ingen jättebra match, men vi tryckte till sista tio och det räckte, säger Henrik Sedin när vi talar med honom efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Och överlag ser det väldigt lovande ut. Målvakten är bra, vi har ett stabilt försvarsspel och tre centrar, vilket ger mer bredd.

”Haft mycket skador”

Viktigast av allt är dock att Henrik och tvillingbrodern Daniel börjat upp på allvar efter en jämförelsevis ordinär vinter.

De har de senaste matcherna börjat producera poäng i gammal god stil och gjorde det i natt också. Daniel stod för ett mål, Henrik för två assist.

–Vi har haft mycket skador på forwardssidan varmed pressen på vår kedja blivit väldigt stor. Då försöker man ofta göra för mycket och så blir det fel, säger ”Henke”.

– Men nu har vi börjat få tillbaka spelare, så vi kan spela mer avslappnat och det känns mycket bättre nu än bara för några veckor sedn. Jag tycker vi och hela laget är väldigt nära högsta nivån .

Det är väldigt dåliga nyheter för konkurrenterna.

Publicerad:
Publicerad: