Köll tappade känseln efter otäcka kraschen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

ÅRE. Alexander Köll tappade känseln i tårna efter den otäcka kraschen i Kitzbühel. 

Trots det är 28-åringen redo för VM i Åre. 

– Jag är fortfarande blåslagen på hela höger sida, men jag är inte alls rädd, säger svenskhoppet.

Kitzbühels störtlopp är det tuffaste och farligaste i världscupen. Det var bara en dryg vecka sedan Alexander Köll kraschade i backen och fick föras till sjukhus med helikopter efter att först ha legat orolig i backen. 

– Jag fick ingen luft och första momentet var lite otäckt för alla. Det tog lång tid innan jag fick känseln i tårna tillbaka, säger svensken som själv var mest bekymrad över tävlingen. 

– När jag var i helikoptern var jag besviken på att jag kraschade. Jag frågade doktorn om jag kunde låna hans mobiltelefon så att jag kunde kolla mellantiderna. Sedan sms:ade jag mamma och sa att jag var okej.

”Ska ge hundra procent”

Köll är fortfarande blåslagen på hela höger sida, men han klarade sig utan allvarliga skador. Efter att rehabiliteringen gått bättre än förväntat är han redo för VM på hemmaplan. 

Och trots kraschen känner han ingen oro inför störtloppet. 

– Jag är inte alls rädd nu. Nu har jag inte åkt störtlopp sedan kraschen så då får vi se på första träningsåket. Men huvudet känns bra och kroppen känns okej, säger Köll och fortsätter: 

– Jag kommer att köra "tigerline" på race, det vet jag och försöka kötta och ge hundra procent. Vad resultat blir får vi se, men jag siktar alltid högt. 

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

Publicerad:

LÄS VIDARE