Milans drömduo äntligen överens

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Zlatan och Pato avgjorde seriefinalen

1 av 8 | Foto: SCANPIX

Rykten om ett internt bråk och ständiga petningar för Alexandre Pato.

I seriefinalen mot Napoli fick brassen chansen bredvid Zlatan Ibrahimovic och då fungerade äntligen drömduon.

Zlatan och Pato låg bakom alla mål när Milan ryckte i tabelltoppen efter 3-0-segern.

– Jag älskar att spela för det här laget men inte mina lagkamrater – de är mina bröder, säger Pato till Football Italia.

Det såg ut som ett potentiellt drömanfall för Milan med Zlatan Ibrahimovic och Alexandre Pato när svensken värvades i somras. Men samspelet haltade, stjärnduon skällde ut varandra och italiensk media rapporterade om en dispyt mellan spelarna. Samtidigt som tränare Massimiliano Allegri förnekade alla bråk valde han konstant att bänka Pato.

Cassano bänkad

I seriefinalen mot Napoli fick han äntligen chansen.

Antonio Cassano förpassades till bänken när Allegri istället satsade på Ibrahimovic och Pato på topp med Robinho strax bakom. Det slutade med succé.

Efter att ett spelmässigt överlägset Milan inte hittat målet i första halvlek så lossnade det direkt i andra. Efter att Salvatore Aronica fått bollen på armbågen i en duell med Pato dundrade Zlatan in 1-0 från straffpunkten i den 48:e minuten.

En halvtimme senare stängde Milans anfallsduo matchen.

Rycker i tabellen

Ibrahimovic skarvade en boll på ett tillslag mot Pato i djupet. Brassen var iskall på vänsterkanten, väntade in Kevin-Prince Boatengs löpning, passade perfekt och gav inhopparen öppet mål till 2-1.

Minuten senare ordnade Pato själv 3-0 efter en ny kontring. Brassen valde den här gången att inte släppa bollen till Zlatan som löpte till vänster men svensken gav ändå Pato tid. Den utnyttjade 21-åringen till att sikta in sig och placera in 3-0 i det bortre krysset.

– Jag älskar att spela för det här laget. De är fantastiska mästare men inte mina lagkamrater – de är mina bröder, säger Pato till Football Italia.

En sagolik avslutning på kvällen som kan bädda för Milans ligaguld. Laget leder nu serie A fem poäng före nya tvåan Inter.

– Vi tänker inte på Scudetton. Vi fokuserar på nästa match mot Juventus, säger Pato.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A