Opererade sig till fejkad tvättbräda

Av: Lisa Röstlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Teenage mutant ninja turtle? Darryn Lyons får utstå många kommentarer om sin skulpterade kropp efter hans emdverkan i brittiska Celebrity Big Brother.
Foto: Rex Features/IBL bildbyrå
Teenage mutant ninja turtle? Darryn Lyons får utstå många kommentarer om sin skulpterade kropp efter hans emdverkan i brittiska Celebrity Big Brother.

Han opererade fram ett six-pack.

Nu är Darryn Lyons, chef för ett paparazziföretag, så nöjd att han köper företaget som ligger bakom behandlingen.

– Det kan bli lika vanligt för män som bröstförstoring är för kvinnor, säger han.

Australiensaren Darryn Lyons, 46, har rosa mohikan, och deltar just nu i brittiska dokusåpan ”Celebrity big brother”. Hans kropp har fått många tittare att reagera.

”Liknar sköldpadda”

I chattar på Channel 5:s hemsida kallas looken ”bisarr” och flera påpekar att fotografen Lyons skulpterade lekamen liknar en sköldpaddsfigur från 80-talets tecknade serie ”Teenage mutant ninja turtles”.

Men själv trivs han.

1992 bildade han paparazzibildbyrån Big Pictures, och har nu investerat i företaget Body Contour UK, som fått hans konstgjorda tvättbräda att uppenbara sig.

I förra veckans program gjorde han framtidsprognosen att ingreppet kommer att bli lika vanligt bland män, som bröstförstoringar är bland kvinnor.

Operationen, som kostar motsvarande 41 000 kronor, går ut på att suga fett från specifika delar av torson, för att skulptera fram de underliggande musklerna. Enligt företaget förekommer inga former av implantat.

Enligt brittiska Daily Mail säger Body Contour UK att ”Alla, tjock eller smal, har musklatur som går att ta fram genom säker fettsugning som definierar”.

Ulf Samuelson, ordförande i Svensk förening för estetisk plastikkirurgi, säger att operationen är välkänd, även i Sverige.

– Det förekommer att man vill förändra manliga muskler, med allt från implantat till fettsugningar och injektioner av ämnen som förstorar och markerar.

– Att framhäva muskler på magen är inte helt ovanligt. Men det är en sak att vilja ha bort en fettkudde – det är inte alltid det främsta syftet är att vilja få fram en tvättbräda, säger Ulf Samuelson.

Riskerar brännskador och ärr

Men Ulf Samuelson har sett avskräckande exempel på hur resultatet kan bli om man tar bort för mycket underhudsfett.

– När man har fettsugit för aggressivt med laser kan det bli hemska konsekvenser, med brännskador, ojämnheter och ärrbildningar – så jag brukar ofta avråda från det, säger han.

Att ingreppet skulle bli lika vanligt som kvinnliga bröstförstoringar, tror inte Ulf Samuelson.

– Vanligast är att kvinnor gör bröstimplantat efter en graviditet, och jag tror inte det här kan mäta sig med det. Män lägger inte motsvarande vikt vid tvättbräda. Däremot finns det en ökad allmän medvetenhet bland män.

Publicerad: