Nu träder han fram: Attacken var planerad

UFC: Tuchugov attackerade McGregor – efter Khabibs seger

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Zubajra Tuchugov var den som hoppade in i oktagonen och attackerade Conor McGregor bakifrån.

Nu förklarar Tuchugov – som stängts av på livstid – att attacken var planerad.

– Jag slog honom – precis som jag lovade, säger ryssen.

UFC-mötet mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor slutade i skandalscener.

Efter att Khabib strypt ut McGregor gick han till attack mot irländarens team samtidigt som McGregor gav sig efter Khabib.

– Jag vet att det här inte är min bästa sida. Jag är bara en vanlig människa, jag förstår inte hur folk kan fråga sig varför jag hoppade över stängslet? Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om den skiten? Jag förstår det inte, förklarade Khabib sin attack på presskonferensen efteråt.

Zubajra Tuchugov: Gjorde som jag lovade

Men bland alla skandalscener har den McGregor råkade ut för när en man tog sig in över stängslet och attackerade UFC-stjärnan bakifrån pekats ut som en av de allra värsta.

Och nu träder Zubajra Tuchugov fram och berättar att det var han som gav sig på McGregor bakifrån.

I ett videoklipp på Twitter berättar han att attacken var planerad.

– Jag slog honom – precis som jag lovade. Jag lovade att han skulle få betala för sina ord och det fick han, säger Tuchugov.

Förklaringen till hämnden på McGregor

Förklaringen till Tuchugovs hämnd grundar sig i ett Instagram-inlägg för en dryg månad sedan där McGregor publicerade en bild på Tuchugov, som är född i Tjetjenien, och skrev att han ”var en förrädare” som tog råd av Khabib inför mötet med McGregors träningspartner Artem Lobov.

”En riktig tjetjen skulle aldrig ta hjälp av en från Dagestan för en fajt mot en annan tjetjen. En riktig tjetjen skulle aldrig ta order från en Dagestan-kille. Det är förräderi och det finns inget värre än förräderi”, skrev McGregor till bilden.

– McGregor la ut en bild på Instagram och skrev en massa skit om mig. Om du är en man – oavsett om man är tjetjen, amerikansk eller irländsk – berättar man det öga mot öga. Inte på Instagram eller över nåt sms. Jag vill slå till McGregor utanför ringen. Inte i oktagonen utan utanför den, efter att jag mött Lobov. Då ska jag visa honom, sa Tuchugovs till SBN inför mötet mellan Nurmagomedov och McGregor.

UFC-presidenten Dana White har bekräftat att Tuchugov – som var tänkt att möta Lobov 27 oktober – samt ytterligare en ur Khabibs team stängts av på livstid.

Khabib Nurmagomedov.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX
Khabib Nurmagomedov.
Foto: Isaac Brekken / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Conor McGregor.

Publicerad:

LÄS VIDARE