Väghjälten ryter ifrån: ”Livsfarligt och idiotiskt beteende”

avBabs Drougge

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild på vägarbete.

Trots upprepade markeringar och påminnelser fortsatte bilisterna in till olycksplatsen. Nu ryter vägarbetaren Pelle ifrån, en gång för alla.

”Fullständigt livsfarligt och idiotiskt beteende”, skriver han på Facebook.

Att arbeta intill vägen och assistera vid svåra olyckor är ett viktigt men farligt arbete. För bara några veckor sedan blev en ung vägarbete påkörd bakifrån, men påminnelser om att sänka hastigheten vid vägarbeten tycks inte hjälpa.

En händelse på Årstalänken i Stockholm fick vägarbetaren Pelle, känd som Vägasspelle från tv-programmet Vägens Hjältar, att dela med sig och ryta ifrån på Facebook.

Man kan tro att tillsammans med alla gula pilar och röda X i skyltarna på E4 i samband med lastbilsolyckan imorse på Årstalänken, så är väl det här budskapet helt omöjligt att missa?”, skriver han intill en bild där två lastbilar, prydda med lysande skyltar med texten ”VÄGEN AVSTÄNGD”, blockerar vägen.

Tydligen gick inte budskapet ända fram. Tre bilar trängde sig inte bara förbi avspärrningen, över spärrlinjen och in i olycksområdet där arbetet pågick för fullt.

Bilarna vände dessutom om, och fortsatte mot körriktningen på den vältrafikerade Essingeleden, en del av E4. Men där gick de bet. Vägarbetarna omringade bilarna och tillkallade polis. Samtliga förare blev av med sina körkort.

Fullständigt livsfarligt och idiotiskt beteende, som utsätter oss som jobbar på vägen för stor fara!! Följ anvisningar och kör INTE i rödkryssade körfält!!”, avslutar vägass-Pelle sitt inlägg, som fått stor spridning och väckt närmare 3 000 reaktioner på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Bilar