Amning ska inte synas och byta bajsblöjor får någon annan göra

Av: Malin Wollin

Publicerad:
Uppdaterad:
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.
Foto: Johanna Reeder
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.

Joachim, ta en bild när jag ammar.

Med trean tar man igen allt det där man glömde med nummer ett och två. Jag har inga amningsbilder på döttrarna och av den anledningen har jag säkert femtio bilder av mig och min nya bebis när vi har amningsstund.

Det är ett av världens vackraste motiv, en ammande mamma som tittar på sitt barn. Vackrare än en soluppgång över Serengeti, vackrare än allt. Folk (läs män) är så sabla tuttfixerade och de blandar hela tiden ihop begreppen.

Precis som ett trögfattat barn som vill ha godis dygnet runt så vill män ha bröst till frukost lunch och middag. Men HERREGUD inte med en sugande bebis på.

I min blogg brukar jag skriva att jag provokationsammar. Då blir läsarna oerhört irriterade och skriver att det är väl ingen som bryr sig om jag ammar offentligt. Men jo, många människor (läs män) tycker att det är äckligt med bröst fyllda med mjölk. Att Facebook går in och tar bort amningsbilder när det finns barnporr och annat att prioritera säger allt och lite till. Sabla skitland det där USA, allvarligt talat. Alla ska operera tuttarna och alla ska gå i kyrkan. Varför är det okej att en trebarnsmamma fyller lökarna med gummi men inte att hon ammar på ett möte? Folk (läs män) har blivit helt photoshopskadade. Ser de något naturligt kissar de ner sig.

Amning ska inte synas och byta bajsblöjor får någon annan göra. Men sexa i alla möjliga hål och klämma tuttar tills det blir blåmärken, det går bra.

Nu ska jag gå in på Facebook och lägga upp en saftig och vårtgårdig bild på mig själv när jag läcker genom en tunn blus.

Publicerad: