Cratz vikarie – men ny förlust

Av: Tobias Wolf

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

NORRKÖPING. Tränarcirkusen och vägen mot Superettan fortsätter för IFK Norrköping.

– Det känns väldigt tungt just nu, säger Sören Cratz.

Foto: Sören Cratz.

Inför säsong började Mats Jingblad som huvudtränare i Norrköping. Efter några omgångar tog Sören Cratz över men fick snart lämna sin position när Jingblad fick nytt förtroende. Och i går var det alltså återigen Cratz som coachade laget eftersom Mats Jingblad är sjukskriven på grund av bältros.

– En seger hade varit den bästa medicinen vi kunnat ge honom. Det känns väldigt tungt just nu, säger Sören Cratz.

Men i slutet av veckan räknar man med att Jingblad är tillbaka i tränarrollen igen. Och då väntar ett nästan hopplöst uppdrag - att rädda kvar nykomlingen IFK Norrköping i allsvenskan. Eftersom Sundsvall i går tog poäng mot Elfsborg så är det sju poäng upp till kvalstrecket.

– Vi viker inte ner oss förrän det är definitivt kört. Så länge det finns en teoretisk chans och stämningen i laget är bra så måste vi se till möjligheterna.

Redan efter 19 minuter lyste 0-3 på Idrottsparkens resultattavla – men Sören Cratz var totalt sett trots allt nöjd med insatsen mot Helsingborg.

– Vi får en tuff start och uppträder väldigt slarvigt i försvarsspelet då. Men andra halvleken är kanske vår bästa för i år. Då gör hela laget en heroisk insats.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.