Kempe lämnar Rögle

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Går till Mora

Mario Kempe tillsammans med bröderna Abbott.
Foto: Andreas Hillergren
Mario Kempe tillsammans med bröderna Abbott.

Trots att klubben vill ha kvar honom så lämnar Mario Kempe Rögle.

Succéanfallaren går till allsvenska Mora.

– Vi tycker det är tråkigt att Mario väljer denna väg istället för att jobba vidare tillsammans med vårt lag, säger Rögles sportchef Roger Hansson på klubbens hemsida.

Mario Kempe, 20, kom till Rögle inför säsongen och på 30 matcher har det blivit två mål och åtta assist. I lördags gjorde han succé när Rögle spelade 5–5 mot Linköping.

– Vi har hela tiden sett en stor potential i Mario, men vi kan inte tvinga någon spelare att fortsätta sitt försök att etablera sig på Elitserienivå. Vi tycker det är tråkigt att Mario väljer denna väg istället för att jobba vidare tillsammans med vårt lag, säger Rögles sportchef Roger Hansson.

Drömmer om NHL

Kempe själv menar att det är drömmen om NHL och spel i Philadelphia Flyers som får honom att flytta till allsvenska Mora i stället för att stanna i Rögle.

– Min målsättning är att få kontrakt med Philadelphia Flyers till kommande säsong. Då måste jag få visa upp mig och spela mer powerplay, det är därför de draftade mig. Jag tycker inte att jag har fått tillräckligt förtroende från tränarna och även om det känns lite trist att lämna laget mitt i säsongen så måste jag tänka på mig själv och min personliga karriär. Jag vet att jag hade kunnat producera tillräckligt för att ligga i toppen av Elitseriens poängliga, om jag bara fått chansen mer av tränarna, säger han till Rögles hemsida.

Publicerad: