Kvalseriemardrömmen bara fortsätter för Curre

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny förlust i kväll – laget på väg ur elitserien

Tung smäll. Leksand förlorade hemma mot Malmö med 1–5 i kväll, en ny tung förlust i kvalserien.
Foto: Aftonbladet/Arkiv
Tung smäll. Leksand förlorade hemma mot Malmö med 1–5 i kväll, en ny tung förlust i kvalserien.

Leksands mardröm i kvalserien fortsätter.

Inför en besviken hemmapublik förlorade laget på nytt – 1–5 mot Malmö svider.

Malmös Kim Staal sköt Leksand allt närmare allsvenskan. Staal gjorde tre mål när Malmö vann med 5–1.

– Jag ska inte skälla på spelarna, istället ska jag muntra upp dem, sade Leksands tränare Curre Lundmark. Det finns trots allt viktigare saker än idrott.

Södertälje hänger på Malmö i toppen av kvalserien efter 4–0 mot Rögle medan Skellefteå vann hemma mot Bofors med samma siffror.

Trots en bra start med ledningsmål efter drygt tre minuter tappade Leksand snabbt initiativet. Malmöspelarna var rappare på skridskorna, hittade rätt med sina passningar och vann flest närkamper.

Alla de faktorer som Leksands ledning efterlyste inför matchen mot Malmö saknades. Det fanns egentligen inget i Leksands spel som talade om att laget spelat denna säsong i elitserien.

Rättvisande ledningsmål

Malmös kvittering och ledningsmål var rättvisande med tanke på matchbilden. Båda dessa mål kom med Leksandsspelare utvisade. Malmös lagkapten Juha Riihijärvi, 37, låg bakom båda målen med sitt spelsinne och sin rutin. Båda gångerna var Kim Staal sist på pucken. Bara 34 sekunder efter 2–1 kom 3–1 och hemmaspelarna blev smått paralyserade.

– Vi är starka i både numerära under- och överlägen, vi har hittat rätt helt enkelt, sade Staal.

Leksand hade chansen att komma in i matchen i slutet av andra perioden när Malmö drog på sig några utvisningar. För första gången i matchen lyckades Leksand skapa lite tryck mot Corey Hirsch men marginalerna var på Hirsch sida.

Istället för hemmareducering slog Kim Staal ytterligare en spik i Leksands kista minuten 42 sekunder in i sista perioden.

Ridå för Leksand, definitivt gällande matchen – och kanske även för fortsatt elitseriespel.

– Visst har vi chansen ännu, protesterade Leksands lagkapten Niklas Persson. Vi gjorde en bra arbetsinsats men ibland såg det kanske ut som att vi hade huvudet under armen. Jag tyckte vi hade våra chanser men pucken studsade inte vår väg medan de fick sina mål i psykologiskt viktiga lägen.

Medan Leksandsspelarna deppade var det jubel i Malmö-lägret. Kim Staal ville dock inte prata om elitseriespel ännu.

– Jag analyserar inte serien förrän efter tio omgångar. Men visst har vi ett lag som håller för elitserien på papperet. Men vi ska visa det på isen också, sade han.

Trög start för Skellefteå

Precis som Malmö har Skellefteå nio poäng efter fyra omgångar av kvalserien. Skellefteå hade dock svårt att komma igång hemma mot Bofors. Sedan Andreas Falks gjort 1–0 efter halva första perioden fick Skellefteå ordning på spelet och kontrollerade resten av matchen.

Södertälje vann mot Rögle med klara 4–0. Södertäljes Anze Kopitar var planens bäste aktör och svarade dessutom för ett av SSK-målen. Efter en trög start är SSK med i kampen om elitseriebiljetter. Södertälje är nu trea i kvalserien på sju poäng.

Nästa omgång på fredag: Rögle–Skellefteå, Bofors–Leksand, Malmö–Södertälje.

Sportbladet.se-TT

Publicerad: