Zengin försökte locka Durmaz till Hammarby

avFrida Fagerlund

Jimmy Durmaz, 28, trivs inte med situationen i klubblaget Toulouse.

Då försökte vännen Erkan Zengin locka över mittfältaren till Hammarby.

– Vi har alltid velat spela i samma lag. Så vi får se när det blir eller om det blir, säger Durmaz.

En poäng på de fem senaste ligamatcherna blev droppen för Toulouse ledning. För två månader sedan sparkades tränaren Pascal Dupraz och ersattes av Mickaël Debève.

Sedan dess har det blivit sparsamt med speltid för Jimmy Durmaz och av uppenbara skäl är mittfältaren inte nöjd med situationen.

– Det är tufft, det är aldrig kul att inte få spela. Men det är bara att bita ihop och kämpa på. Man har en kompis där som sitter bredvid en och pushar en framåt och jag pushar honom, säger Durmaz och syftar på landslagskollegan Ola Toivonen.

Hur mycket betyder det att ha honom där?

– Jättemycket, framför allt att man bara kan hänga och snacka svenska. Inte bry sig om något annat. När vi inte får spela så kör vi ihop efter träningarna. Ibland är det jag som är nedstämd, som inte orkar träna efter passet. Då drar han upp mig och vice versa. Det är perfekt.

”Hade bud i januari”

Har du tänkt på att byta klubblag med tanke på situationen?

– Det trillade in några bud till klubben men de ville inte sälja mig alls i januari. Ett tag spelade jag, sedan fick jag inte spela alls. Det är tråkigt när de inte släpper en, om man ändå inte ska få spela. Men sådan är fotbollen.

Vilka bud som kom in vill Durmaz inte säga. Att ex-klubben Malmö FF skulle ha funnits med i spekulationerna stämmer inte.

– Det var bara rykten, det är ingen som har tagit kontakt med mig även om jag har kontakt med många i Malmö. Nu var det inte aktuellt, det känns som att jag har ett par år kvar i Europa.

– Klart jag vill spela i Malmö, det är klubben som uppfostrade mig in i fotbollens finrum, så det är nummer ett för mig. Vill de inte ha mig så får man acceptera det, men målet är att återvända till Malmö.

”Blir roligt att se Erkan i allsvenskan”

Annars har Hammarby plötsligt blivit ny klubbadress för många i bekantskapskretsen och till och med familjemedlemmar (lillebrorsan Elias Durmaz). Senast Erkan Zengin, som försökte locka över Durmaz till Stockholmsklubben.

Foto: Claudio Bresciani/TT

– Nu kom ju min riktiga broder dit, Erkan. Han har försökt övertala mig lite grann. Vi får se vad som händer om fem månader när hans kontrakt går ut, säger Jimmy Durmaz.

– Det kommer bli roligt att se honom i allsvenskan, det kan jag garantera. 

Hur försökte han övertala dig?

– Han vill ju spela med mig, vi har spelat med varandra i tre år och vi har alltid velat spela i samma lag. Så vi får se när det blir eller om det blir.

ARTIKELN HANDLAR OM