Stoppade man med trasig baklykta – hittade tre döda

avNiklas Eriksson

NYHETER

Polispatrullens rutinkontroll av en bilist med trasig baklykta växte snabbt till något mycket större.

Först hittades en misshandlad och fängslad kvinna i bilen.

Sen genomsöktes föraren Stewart Weldons hem – då hittades tre döda kroppar.

Under fredagen arbetade poliser på 40-årige Stewart Weldons tomt i Springfield, Massachusetts, utrustade med markradar. Myndigheterna sökte då efter döda kroppar.

Den mörka historien började nystas upp redan i söndags efter att Weldon stoppats i en rutinkontroll när han körde med en trasig baklykta, uppger NBC News.

I bilen hittades en svårt skadad kvinna som 40-åringen misstänks ha kidnappat, misshandlat och våldtagit. Utredarna befarar att kvinnan hållits fången i närmare en månad.

– Tack för att ni räddade mitt liv, jag trodde aldrig jag skulle undkomma, ska kvinnan ha sagt till poliserna enligt Boston Globe.

Dagarna efter att Stewart Weldon gripits åkte polisen till hans bostad för en husrannsakan. Där hittades kropparna efter tre döda människor.

1 av 3
Tre döda kroppar hittades i bostaden.

Kvarlevorna ska ha hittats på hans tomt och i hans hem, men polisen har ännu inte lämnat några uppgifter om vilka människorna var, hur de dött eller ens om Stewart Weldon är misstänkt för att ha mördat dem.

Åklagare Anthony Gulluni uppger dock att det var uppgifter som ”kommit till polisens kännedom” efter gripandet av Weldon som ledde dem till kropparna, enligt Boston Globe.

Grannen Stefan Davis säger till Boston Globe att Stewart Weldon mestadels höll sig för sig själv, att han verkade leva i sin egen värld. Han säger till tidningen att en av de tre kropparna ska ha hittats i Weldons garage.

– Jag såg dem bära ut en kropp inlindad i plast, säger Davis till tidningen.

Fredagens undersökningen av tomten gav inga nya fynd, enligt myndigheterna. Men åklagare Gulluni säger att de kommer att fortsätta arbetet i ytterligare flera dagar.

Det här är en seriemördare 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM