Gör sitt första hattrick – på tio minuter

avKristoffer Bergström

Linda Sällström väntade tio säsonger på sitt första allsvenska hattrick.

Sedan kom det på tio minuter.

– Det var på tiden, säger 28-åringen.

Vittsjö–Djurgården såg på förhand ut som en jämn historia. En poäng skilde lagen åt när matchen rullade igång på Vittsjö IP.

Men snart var all spänning borta. Linda Sällström hade nicklobbat in 1–0, placerat in 2–0 samt gått i djupled och lyft in 3–0 i matchens inledning. Hela hattricket klockade in på nio minuter och tolv sekunder.

Delad ledning i skytteligan

Finskan har drabbats av tre korsbandsskador under sina tio säsonger i Sverige, men i år har hon varit skadefri och glänst i skåningarnas anfall. De tre målen tar upp henne jämsides med Kvarnsvedens Tabitha Chawinga i allsvenskans skytteliga. Båda har gjort nio mål på sju omgångar.

Matchen återhämtade sig aldrig efter Sällströms show. Lagen gjorde varsina mål till och skrev slutsiffrorna till 4–1. Därmed kryper Vittsjö upp på övre halvan i en haltande tabell.

– Det var en bra dag på jobbet. Jag har själv inte hunnit kolla på målen men jag är rätt nöjd med statistiken, säger Linda Sällström.

Du väntar i tio säsonger och gör sedan hattrick på tio minuter. Hur ska vi förstå det?

– Jag vet inte hur jag ska förklara det. Jag är i ett väldigt bra flow, allt går in. Det är en väldigt härlig känsla jag får passa på att njuta av, för det här kan försvinna väldigt fort.

Tänker du så?

– Jag. Jag kan inte räkna med att det ska forsätta såhär i all oändlighet. Men just nu är fotboll roligt.

Övervägde att lägga av

Hur mycket beror framgången på att du sluppit knäskador?

– Mycket. Jag har gjort en bra försäsong och är i väldigt bra form. Tre korsband på tre år är maximal otur så det är skönt att ha lämnat det bakom mig.

Din sista knäskada var 2014. Var du nära att ge upp då?

– Ja, tredje gången tänkte jag ”varför ska jag fortsätta – det funkar ju inte!”. Vad jag än gjorde blev jag korsbandsskadad. Men sedan bestämde jag mig för att sköta min rehab och se hur jag kände. När jag väl kom igång tänkte jag tvärtom. Varför skulle jag sluta? Nu är jag glad att jag fortsatte.

Ja nio mål redan, var kommer det här sluta?

– Det kan hända att det var sista målen jag gjorde för i år. Man vet inte. Men jag hoppas inte det.

ARTIKELN HANDLAR OM